Ruanda messze felülmúlta délebbi ellenfeleit

2024. április 26. – Szerző: Krikettgalaxis

Négy afrikai ország női válogatottja versengett az elmúlt napokban Becsuánaföldön, az úgynevezett Kalahári Húsz20 tornán. Mind közül kimagaslott Ruanda, akik nem csak mind a hat csoportmeccsüket, de aztán a házigazdák elleni döntőt is megnyerték.

Ruandai táj: szavanna zsiráffal (Akagera térsége) (illusztráció)Ruandai táj: szavanna zsiráffal (Akagera térsége) (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Az egész torna mind a 14 mérkőzése elég egyértelmű volt. A későbbi győztes Ruanda mindig mindenkit legyőzött, a másik döntős, Botswana Ruanda kivételével mindenkinél jobbnak bizonyult, míg Mozambik csak Lesothót tudta legyűrni, őket viszont háromszor is.

Először ugyanis egy csoportkör volt, ahol mindenki mindenkivel kétszer találkozott, utána pedig az itteni első két helyezett egy döntőt játszott, az utolsó kettő pedig még egyszer megvívott a harmadik helyért. Az eddig elmondottakból kikövetkeztethető: a tornát Ruanda nyerte, a második Botswana lett, a harmadik Mozambik, a negyedik pedig Lesotho. Az a Lesotho, amelyik nem csak most, de teljes története során sem nyert meg még egyetlen női NH20-at sem...

A torna legtöbb futását, főként a döntőben nyújtott teljesítményének (akkor 43-at szerzett) a botswanai Pako Mapotsane gyűjtötte, aki 147-tel végzett a ranglista élén, de összesítésben valószínűleg (nem hivatalosan) a legjobb játékos az a ruandai Marie Bimenyimana volt, aki egyrészt 110 futásig, másrészt 13 kapuig jutott: utóbbi mutatóban ő nyerte a dobók versenyét.


Alapból nem látható kép
×