Visszatértek a dán nők, de Ausztria örülhetett

2024. május 5. – Szerző: Krikettgalaxis

Eddig nagyon kevés mérkőzést (hatot) játszott a dán női válogatott NH20-as formátumban, de most végre további hárommal gyarapították ezt a számot. Az ellenfél az az Ausztria volt, aki az első két meccset megnyerte, viszont a harmadikon vereséget szenvedett.

Az ausztriai Hallstatt láképe (illusztráció)Az ausztriai Hallstatt láképe (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Bár valamilyen titokzatos oknál fogva a dán nők a 20. században egészen sokáig ENN játszására is jogosultak voltak, utána valahogy elfogyott a lendületük, és amikor 2018-ban az összes női válogatott NH20-as jogosultságot kapott, ők évekig csak rejtőztek, és amikor 2022-ben végre lejátszották első meccsüket, akkor is és azóta is elég gyenge teljesítményt nyújtottak. Ilyen előzményekkel várták a sokkal tapasztaltabb osztrák válogatott elleni kis sorozatot, amit a magyar határtól nem messze fekvő Seebarnban, Alsó-Ausztriában rendeztek.

A különbség mégsem volt nagy a két csapat játékereje között, sőt, egészen kiegyenlített mérkőzéseket láthattunk. A játékosok közül is, bár az osztrákokat vártuk jobbnak, egy dán emelkedett ki leginkább: az újonc Line Østergaard, aki összesítésben a legtöbb futást (124) és többekkel holtversenyben a legtöbb kaput (5-öt) is szerezte. Azt viszont nem tudjuk ígérni, hogy a jövőben sokat láthatjuk még a tehetséges játékost. Egyelőre ugyan nem sikerült azonosítanunk, hogy tényleg ő-e az, de találtunk egy ilyen nevű dán krikettjátékost, aki 1976-ban született. Ha ő az, és nem csak névazonosságról van szó, akkor valószínűleg nem sokszor látjuk már játszani.

A három mérkőzés eredménylapja itt érhető el:


Alapból nem látható kép
×