Végre megvan az őszi világbajnokság részletes programja

2023. június 27. – Szerző: Krikettgalaxis

Már csak 100 nap van hátra, és október 5-én Indiában elkezdődik az egyik legjobban várt krikettesemény: a férfi ENN-világbajnokság. A részletes programot jó nagy késéssel, csak ma hozták nyilvánosságra.

Különféle zászlók (illusztráció)Különféle zászlók (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Bár például a 2015-ös és a 2019-es világbajnokság programját több mint egy évvel a kezdés előtt kihirdették, idén ez máshogy alakult, de a lényeg, hogy végre megtudtuk, kik, hol és mikor küzdenek majd egymással a múltban biztosan, de talán még ma is legnagyobbra becsült krikett-trófeáért, az ENN-világbajnoki címért.

Azt már régóta tudtuk, hogy a 2023-as világbajnokság Indiában lesz. Most bejelentették azt a 10 várost és egyben 10 pályát is, ahol majd a mérkőzésekre sor kerül. Az időpontok és helyszínek a következők:

A csoportkörben egyetlen nagy csoport lesz, ahol mint a 10 csapat szerepel, és mindenki mindenkivel egyszer játszik majd. A végén az első a negyedikkel, a második pedig a harmadikkal játssza az elődöntőt, ezek győztesei pedig a döntőt. Az október 5-i nyitómeccs a 2019-es vébé döntőjének megismétlése lesz, hiszen Új-Zéland és Anglia találkozik majd. A két legnagyobb rangadó, az India–Pakisztán és az Ausztrália–Anglia meccs október 15-én illetve november 4-én lesz.

A tornára eddig 8 csapat kijutása biztos: ott lesz a házigazda Indián kívül Pakisztán, Ausztrália, a címvédő Anglia, Afganisztán, Banglades, Dél-Afrika és Új-Zéland. A selejtező jelenleg is zajlik, innen további két csapat jut majd ki, legnagyobb eséllyel Srí Lanka és Zimbabwe, de harcban van még Skócia, Hollandia, a Karib-térség és Omán is.

A csapatok jópár nappal a kezdés előtt megérkeznek Indiába, és szeptember 29-től október 3-ig néhány felkészülési meccset is játszanak egymás között.


Alapból nem látható kép
×