Az eső áztatta el a titánok utolsó reménységét

2024. május 13. – Szerző: Krikettgalaxis

Hétre csökkent azon csapatok száma, amelyek még lehetnek IPL-bajnokok: a rossz idő miatt egyetlen labdát sem dobtak el ma a Gujarat Titans és a Kolkata Knight Riders tervezett találkozóján, a kapott egy pont pedig nem volt elég ahhoz, hogy a Titans életben tartsa a továbbjutás esélyeit. Ellenben a Kalkutta most már biztosan éremmel zár.

Eső (illusztráció)Eső (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A világ minden táján jelen vannak azok a tipikus emberek, akik minden rosszért másokat vagy a körülményeket szokták hibáztatni. Ha a Gujarat Titans szurkolói között is akadnak ilyenek, akkor most bizonyára örülnek annak, hogy részben jogosan mutogathatnak a körülményekre: az időjárás vette el ugyanis a lehetőséget csapatuktól, hogy a végsőkig harcoljanak a továbbjutásért. Másrészről persze nincs igazuk: tetszettek volna korábban többet nyerni, és akkor más lenne a helyzet.

De ebben a helyzetben is sok érdekesség lett volna a mai meccsben, ha megtarthatták volna. A KKR ugyan már biztosan továbbjutó volt, de azért szükségük lett volna még további pontra, pontokra ahhoz, hogy azt is bebiztosítsák, hogy az első két hely valamelyikén végeznek, hiszen akkor az első elődöntőbe kerülnek, ami egyrészt már biztos érmet jelent, másrészt dupla esélyt a döntőbe jutásra. Másrészt náluk nagy kérdés volt, hogy mi lesz eddigi egyik alapemberük, Phil Salt kiesésével: ő is, mint számos angol honfitársa, a világbajnokságra készülő válogatotthoz távozik hamarosan (többen már most elutaztak), így valakivel pótolni kell. A kézenfekvő megoldás az afgán Rahmánulláh Gurbáz lett volna: de vajon már ma betették volna a csapatba Salt helyére, hogy szokja a helyzetet, és ne a rájátszásban dobják be a mély vízbe?

Ezt már nem tudjuk meg, ugyanis még a pénzfeldobásra sem volt lehetőség. Néhány órával korábban vihar tombolt, a tervezett kezdés előtt folyamatosan villámlott, aztán meg eleredt az eső is, így aztán hiába a sok várakozás, a mérkőzést nem lehetett megtartani. A stadionba kilátogató nagyjából 45 000 néző csalódottan indulhatott haza.


Alapból nem látható kép
×