A skót dobók csak ráijeszteni tudtak Srí Lankára

2023. június 27. – Szerző: Krikettgalaxis

Szokatlanul lassan gyűltek a futások az első félidőben, amikor Srí Lanka ütött, de Skóciának nem sikerült kihasználnia az alacsony felállított célt, mert Chris Greavesen kívül a többiek nem állták a sarat. Srí Lanka így 100%-os teljesítménnyel jutott tovább, de a skótok is ott lesznek a Szuperhatosban, ahol további meglepetésekre készülnek.

A Srí Lanka-i Oroszlán-szikla (illusztráció)A Srí Lanka-i Oroszlán-szikla (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Két veretlen csapat találkozott egymással a vb-selejtező B csoportjának utolsó napján: az eddig igen meggyőző teljesítményt felmutató Srí Lanka és a meglepetésre még Írországot is legyőző Skócia. A tét nem volt más, mint hogy a Szuperhatosba (ahova mindketten már korábban továbbjutottak) ki visz tovább kettő és ki négy pontot.

Srí Lanka erre a negyedik meccsére is ugyanazokkal a játékosokkal állt ki, mint eddig, a skótok néhányat cseréltek. És Srí Lanka nyitó ütősei ezen a negyedik meccsen sem kezdtek rosszul, igaz, azért Nisszanka és Karunáratna kettőse valamivel lassabban haladt, mint korábban szokott, sőt, Karunáratna elég hamar búcsúzott is. A bejövő Kuszal Mendisz különösen gyenge napot foghatott ki, ugyanis 16 vele szembeni dobás után mindössze egyetlen ponttal esett ki.

Nisszanka még stabilnak tűnt, de a többi ütős közül mindössze a 63 futásig jutó Csarit Aszalanka nyújtott elvárható teljesítményt, miközben a skót dobók, főleg a pörgetők láthatóan élvezték a játékot: Watt három, míg Greaves négy kapuig jutott a végre, miközben Srí Lanka csak 245 pontot tudott begyűjteni.

De az alacsony cél ellenére nem tekinthettük lefutottnak a meccset, hiszen ha a pörgetők ennyire éltek az első félidőben, akkor miért ne élhettek volna a másodikban is? Márpedig Srí Lankának világklasszis pörgetői voltak a csapatban, elég csak a tornán eddig 16 kaput szerző Vanindu Haszarangára gondolni.

És bizony teljesült is ez a jóslat. Igaz, hogy Haszaranga ezúttal csak két kaput szerzett, de ott volt a fiatal tehetség, Mahís Tíksana, aki 3-at is, és azért még a gyors dobók is kiejtettek egy-két skót ütőst, akik közül csak az elején Christopher McBride és a 7. rendben Chris Greaves tudott felmutatni értékelhető teljesítményt: utóbbi például 56 pontig jutott. De mivel társaiktól kevés segítséget kaptak (sőt, a végén egy játszmában kettejüket is kifutották egy-egy zavaros helyzet miatt), így Skócia végül közel sem került ahhoz, hogy levadássza az elsőre alacsonynak tűnő célt.

És egy kis statisztikai érdekesség a végére: mind Petum Nisszanka, mind Csarit Aszalanka ezen a mérkőzésen gyűjtötte be pályafutásának 1000. ENN-futását.


Alapból nem látható kép
×