Írország elkerülte a nagy szégyent

2023. június 27. – Szerző: Krikettgalaxis

Győzelemmel zárták a vb-selejtező csoportkörét az írek, így legalább nem pont nélkül zártak, de a továbbjutás már korábban elúszott. Az Arab Emírségek lett a csoport utolsó helyezettje. A mai meccs hőse a 162 futásig jutó Paul Stirling volt.

Talán egy ír szurkoló (illusztráció)Talán egy ír szurkoló (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Két olyan együttes, Írország és az Egyesült Arab Emírségek találkozott ma a selejtező B csoportjában, akiknek már nem volt esélye a továbbjutásra, így a tét lényegében csak az volt, hogy ki búcsúzik szebben. (Bár azért még a 7–10. helyért lesznek küzdelmek.)

Nem tudni, hogy ez a felszabadultság okozta-e, de az írek nyitó ütőse, Paul Stirling egészen más játékot mutatott be, mint eddig: a korábbi 3 mérkőzésen összesen jutott el 29 futásig, ma viszont nem kevesebb mint 162-t teljesített, közte 15 négyessel és 8 hatossal! Igaz, egyéni legjobbját nem döntötte meg, mert egyszer még 2010-ben, Kanada ellen eljutott 177-ig is.

Legjobb partnere ezen a meccsen Andy Balbirnie volt, akivel ketten együtt 178 labdából szereztek 184 futást.

Az Emírségek dobóinak becsületét csak Szancsit Sarmá mentette meg valamelyest, hiszen Stirlinget is ő ejtette ki, és a további 3 szerzett kapuból is kettő az övé volt. Írország végül 349 futással zárt, ami magas számnak tűnt, de például a hollandok tegnapi teljesítményét látva kijelenthettük, hogy nem elérhetetlen cél.

Ennek megfelelően Mohammad Vaszím, az arabok nyitó ütőse igen agresszíven kezdett, és jócskán a szükséges fölött tartotta a pontarányt. De 45 futás után elég érdekes körülmények között búcsúzni kényszerült: egy labda a kezén találta el, és miközben azt fájlalta, kisétált a vonala elé, de mivel a labda nem került holt állapotba, így amikor a mezőnyben Andy Balbirnie megszerezte azt és ledöntötte vele a kaput, az érvényes kifutásnak számított.

Ezek után azonban már nem tudták tartani a lépést az Emírségek ütősei, a szükséges arány nőtt, a kapuk pedig fogytak, végül nagy különbséggel, 138 futással maradtak alul. Érdekesség viszont, hogy a 20. játszmától kezdve a 12 határukból, amit ütöttek, 9 darab volt a 6-os és csak 3 a 4-es.

Amint az elején említettük, a két csapat a 7–10. helyeket eldöntő mérkőzéseken még játszani fog. Írország először az amerikaiakkal találkozik, az Emírségek pedig Nepállal.


Alapból nem látható kép
×