A magyar csapat nyerte a Kontinentális Kupát!

2024. május 26. (utolsó módosítás: 2024. május 28. 08:30) – Szerző: Krikettgalaxis

Romániát és Bulgáriát egyszer-egyszer, Gibraltárt pedig kétszer legyőzve, hibátlan teljesítménnyel Magyarország nyerte a Bukarest mellett rendezett, négycsapatos Kontinentális Kupát. Sajnos a Nemzetközi Krikett-tanács a mi mérkőzéseinket valamiért nem ismerte el hivatalos NH20-nak (bár a játék NH20-as szabályok szerint zajlott), de ettől függetlenül a siker nagyon szép!

Budapest hídjai éjjel (illusztráció)Budapest hídjai éjjel (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Már hagyomány, hogy majdnem minden évben néhány krikettválogatott összegyűlik a román főváros melletti Moara Vlăsieiben, ahol lejátsszák az úgynevezett Kontinentális Kupát. Idén a házigazdák mellett Magyarország, Bulgária és Gibraltár vett rajta részt.

A csoportkörben mi mindenkit megvertünk. Gibraltárral kezdtük: itt a legnagyobb hősünk egyértelműen kapitányunk, Ravindran Vinoth volt, aki a kergetés során 100-ast ért el, így bőven, 9 kapuval és 20 megmaradó labdával lekergettük a gibraltáriak 138-as célját. A legnagyobb rangadó ezek után következett: a Románia elleni összecsapás minden sportágban presztízscsata, még akkor is, ha amúgy mindkét csapatban csak kevés román illetve magyar származású ember játszott a külföldiek mellett. Az ellenfélnél Luca Petre, nálunk pedig ezen a meccsen Török Gábor és Fontaine Mark képviselte származását tekintve is az országát: egyikük sem dobott, ütésben mindketten a végén szálltak be, de míg Petre nem szerzett futást, addig Török, aki a végén részese volt a meccset megnyerő társulásnak, 5 ponttal zárt. Nálunk Fontaine 4 kaput szerzett, és ugyanennyivel zárt másik játékosunk, Rasik Sheikh is, de ő ráadásul ütősként is 50-est ért el, így messze a legjobb emberünk volt ma. A legkönnyebbnek a Bulgária elleni mérkőzés ígérkezett, de mégsem lett könnyű: ezt csak 12 futással nyertük meg. Török Gábor most 1-neskivel zárt, és bemutatkozott a szintén magyar Gall Ádám is, de ő nem került sorra sem ütésben, sem dobásban. A legtöbb futásunkat Farasat Ali szerezte, szám szerint 49-et.

Mivel Bulgária mindenkitől kikapott, és kisebb meglepetésre Gibraltár legyőzte Romániát, így a harmadik helyért Bulgária és Románia csapott össze (ismét a házigazdák nyertek), mi pedig Gibraltárral játszottuk a döntőt. Gibraltár most 150-ig jutott az első félidőben, ezt pedig nagyon gyorsan, 12.5 játszma alatt sikerült lekergetnünk! Megint Rasik Sheikh volt a legjobb: 1 kapuja mellett 31 dobásból ért el 69 futást.

Az eredmény nagyon biztató, és ne feledjük: két hét múlva kezdődik a világbajnoki selejtező, ahol a mi csoportunkban szerepel Románia is! (Ausztria, Izrael és Portugália mellett.)


Alapból nem látható kép
×