Nagyon hullámzó volt az Ausztria és Belgium közötti sorozat

2024. május 26. – Szerző: Krikettgalaxis

Négy, érdekesen alakuló NH20-at játszott egymással a hétvégén Ausztria és Belgium: egyszer az egyik játszott (sokkal) jobban, másszor a másik, végül az eredmény 2–2 lett.

Az ausztriai Hallstatt láképe (illusztráció)Az ausztriai Hallstatt láképe (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A Bécs melletti seebarni krikettközpont adott otthont a négy összecsapásnak. Tapasztalhattuk az elmúlt napokban Magyarországon is, hogy milyen szeszélyes most az időjárás: sok a napsütés, de egyszer csak itt-ott jön egy kis zápor, zivatar, aztán megint kisüt a Nap. Ugyanez történt a tőlünk nem messze fekvő pályán is: a 4 meccsből hármat eltalált az eső, így csak a negyediket lehetett teljesen, kétszer húsz játszmáig lejátszani. Az eredménylapok itt érhetők el:

A legtöbb futást az osztrák csapatban játszó Imran Asif szerezte: ő 116-ig jutott úgy, hogy ebből 102-t a negyedik találkozón szerzett. A legtöbb kaput (5-öt) a szintén ausztriai Abdullah Akbarjan gyűjtötte be.

A két csapat közti örökmérleg ezek után még kiegyenlítettebb, mint volt: most 7 meccsből tartunk 3 osztrák és 4 belga győzelemnél.

Érdemes megjegyezni, hogy Ausztria a két hét múlva kezdődő vébéselejtezőn ugyanabba a csoportba került, mint Magyarország! (És mint Izrael, Portugália és Románia.)


Alapból nem látható kép
×