Louis Kimber: 43 futás egy játszmában!

2024. június 26. – Szerző: Krikettgalaxis

Egészen elképesztő jelenetek játszódtak le ma az angol megyebajnokság másodosztályában: Louis Kimber a Leicestershire színeiben (extrákkal együtt) 43 futást szerzett a 4. játékrész 59. játszmájában.

Tűzijáték (illusztráció)Tűzijáték (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Tavaly nyáron az afgán fővárosi bajnokságból érkezett egy hasonló hír: akkor Szedikulláh Atal 48 futást szerzett egy játszmában. Most az angol–velszi megyebajnokság másodosztályában, a Sussex és a Leicestershire összecsapásán láttunk valamit, ami ugyan el nem érte ezt, de önmagában nézve is szenzációs.

A Sussex az első játékrészben 442 futást ért el, míg a Leicestershire a másodikban 275-öt. Így aztán a Sussex 296/6-nál a lezárás mellett döntött: nem gondolták, hogy az így kialakuló 464-es cél lekergethető lenne...

És bár tényleg nem lett meg a kergetés, győzött a Sussex, de csak egy hajszál hiányzott ahhoz, hogy ne így legyen! De sokáig úgy nézett ki, sima ügy lesz a Sussexnek: 58 játszma elteltével például 238/7 volt az állás, vagyis még bőven több mint 200 futásra volt az ellenfél, és már csak 3 kapujuk volt meg. Az egyik ütős, aki ekkor a pályán volt, az eddigi pályafutása során semmi kiemelkedőt nem mutató, de azért nem is gyenge játékos, a 27 éves Louis Kimber volt, aki ebben a pillanatban 72 futáson állt.

És akkor jött az 59. játszma, amely így nézett ki: 6–4R–4–6–4–4R–4–4R–1, ahol R-rel a rossz dobást jelöltük, ami ennek a bajnokságnak a szabályai szerint 2 extrát ér. Így tehát összesítve 3 rossz dobás (azaz 6 extra), valamint két hatos, 6 négyes és egy szimpla született ebben a játszmában: összesítve 43 futás! A dobó, akinek a nevéhez ez a borzalom fűződik, pedig nem volt más, mint szegény Ollie Robinson, aki amúgy 20-szoros tesztválogatott!

Kimber egyébként nem állt le ez után a játszma után sem, és egészen 243 (!) futásig vitte, ráadásul mindössze 127 labdából. Ezalatt 20 hatost is ütött, ami ebben a bajnokságban szintén rekord (ahogy természetesen a 43-as játszma is). A csapat azonban nem érte el a 464-es célt, csak 445-öt, mivel Kimber a 81. játszmában Nathan McAndrew dobását végül ráélezte a saját kapujára, és a Leicestershire utolsó ütőseként kiesett. Az ellenfél összes játékosa odament hozzá gratulálni (és vigasztalni).


Alapból nem látható kép
×