A karibi nők valamit köszörültek a férfiak csorbáján

2023. július 2. – Szerző: Krikettgalaxis

Nemrég dőlt el, hogy a történelemben először nem lesz ott a Karib-térség férfi válogatottja a ENN-világbajnokságon. A női selejtezőn viszont a karibiak az elmúlt napokban 3 meccsen 5 pontot gyűjtöttek az írek ellen, így nekik jobbak az esélyeik.

Trinidad és Tobagó-i tájkép (illusztráció)Trinidad és Tobagó-i tájkép (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A férfiaknál a 2023-as ENN-világbajnokságra történő kijutásért zajlik az utolsó selejtezőkör, eközben azonban a nők már a 2025-ös világbajnokságra készülnek. Itt is több szintű a selejtező: az első körben, ami éveken át tart, a nagy csapatok szerepelnek, és végül a 10 közül a házigazda Indián kívül az első 5 közvetlenül kijut a vébére, a többiek tovább küzdenek majd egy másik tornán.

Az elmúlt néhány napban a Karib-térség és Írország csapott össze egymás után háromszor ennek az első körös selejtezőnek a keretében. Kettőt a karibiak nyertek, míg egy meccs az eső miatt eredmény nélkül végződött, így jelenleg a Karib-térség az 5., kijutó helyen áll, míg Írország az utolsó. De még nagyon sok van hátra, és a csapatok nem is egyenlő számú meccset játszottak, így ez a részeredmény még semmit sem vetít előre...

A három közül az első meccset ezen a héten hétfőn játszották. A mérkőzés hőse egyértelműen Hayley Matthews volt, aki nyitó ütősként 109 futásig jutott, aztán a második félidőben csak úgy mellesleg még három kaput is szerzett. Az írek csak a 10–12. játszma táján jártak az ellenfél időarányos eredményének a közelében a kergetés során, utána folyamatosan alacsonyabb volt a pontarányuk, és a végére bőven nem sikerült elérniük a célt: 58 futással kikaptak.

A második mérkőzést sokáig el sem lehetett kezdeni az esős idő miatt. ENN-ben a minimum lejátszandó játszmaszám a 20–20, és a helyzet éppen úgy alakult, hogy egy ilyen 20–20-as meccsre még lett volna idő. Bele is kezdtek, most Írország ütött először, de borzalmasan: a 9. játszmában már 36/5-nél jártak, amikor az eső újra közbeszólt, és innentől kezdve már nem is lehetett folytatni. Mivel nem született eredmény, így mindkét csapat egy pontot kap: ezzel egyértelműen az írek lehetnek elégedettebbek.

A harmadik összecsapás is sima karibi győzelmet hozott, ezúttal úgy, hogy ők dobtak először. Bár az íreknél a nyitó Gaby Lewis végigvitte az ütőt, és 93-neskivel zárt, ez bőven kevésnek bizonyult, ugyanis a Karib-térség, főként a második félidő felétől kezdve sokkal agresszívebben ütött, és úgy lekergették a mindössze 204-es célt, hogy még 53 dobás megmaradt.

A hárommeccses sorozat legjobb játékosának Hayley Matthewst választották annak ellenére, hogy az első mérkőzés kiemelkedő eredménye után már nem túl sokat tett hozzá a játékhoz.

Ezzel a három mérkőzéssel a két csapat női ENN-örökmérlege a következőképpen alakul: 11 meccsből 9 karibi és 1 ír győzelem, egyszer pedig nem született eredmény.


Alapból nem látható kép
×