Három nap késéssel végre hazaértek a világbajnokok

2024. július 4. – Szerző: Krikettgalaxis

Az indiai sikerrel zárult világbajnokság helyszínére, Barbadosba (is) nem sokkal a döntő után megérkezett egy hatalmas hurrikán, ami miatt az indiai válogatott is ottragadt a szigeten. Most végre el tudtak indulni: otthon a miniszterelnök is fogadta őket.

India zászlaja (illusztráció)India zászlaja (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Az Indiai Krikett-tanács (BCCI) saját repülőjáratot bérelt a válogatott számára: ez a járat az AIC24WC nevet kapta, ami egy, a 2024-es világbajnokság megnyerésére utaló mindenféle angol szavak nyelvtani logika nélküli összeillesztésével kapott mondat rövidítése. A Boeing 777-es gép július 2-án szállt fel az amerikai New Jersey-ből, majd hamarosan megérkezett a barbadosi Grantley Adams repülőtérre, amely a hurrikán miatt csak ezen a kedden nyitott meg újra. A csapat indulása aznap este 6 órára volt tervezve, de még ez is tovább késett, és csak hajnali 4:50-kor szállt fel a gép. A járaton természetesen nem csak a csapat tagjai utaztak, hanem akinek a családtagjai ott voltak, ők is, meg persze a válogatott mindenféle kiegészítő stábtagja is.

Újdelhibe történt megérkezésük (helyi idő szerint nagyjából ma reggel 6:20) után a játékosok hősöknek kijáró fogadtatásban részesültek, majd az ITC Maurya luxusszálloda felé vették az irányt: ide Risabh Pant vitte be a trófeát. Ezek után Rohit Sarmáékat maga Narendra Modí miniszterelnök is fogadta, akivel együtt reggeliztek, majd a tervek szerint Mumbaiba utaznak, hogy ott egy újabb fesztiváli hangulatú ünneplést csapjanak a szurkolókkal: itt majd egy nyitott buszon fognak végigmenni az utcákon (már ha elférnek a tömegben), végül a Vánkhere stadionban is rendeznek számukra egy ünnepséget.


Alapból nem látható kép
×