Az idény eddigi legjobb ütőjátékával söpörte el a Jápanaja a Dambullát

2024. július 6. – Szerző: Krikettgalaxis

Ma mutatkozott be hazai pályán a Dambulla Sixers, de nem volt benne sok köszönet: az elsőként ütő Jaffna Kings ugyanis a 2024-es LPL eddigi legnagyobb célját, 219-et tűzte ki eléjük, amitől messze elmaradtak. Így újra a Kings lett az első.

A 16. századi jápanajai erőd (illusztráció)A 16. századi jápanajai erőd (illusztráció)

A kép szerzője: Alexey Komarov (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

Ma este a Jaffna Kingst a Strikers letaszította az első helyről. Hát hagyhatja ezt egy öntudatos klub? A választ mindenki tudja, és a Kings szerencséjére pár óra múlva máris megvolt a lehetőségük, hogy érvényt szerezzenek öntudatuknak, és visszaelőzzék a fővárosiakat. Ám ehhez még az útjukban állt a Dambulla, akik ugyan még nem szereztek pontot idén, de abban reménykedhettek, hogy a hazai pálya talán ad nekik valami apró pluszt. A két csapat egyébként három nappal ezelőtt már találkozott: akkor hiába ért el Kuszal Perérá egy nagyszerű százast a Dambullában, az sem volt elég a csapat sikeréhez.

A nemrég véget ért előző meccset, ahol 200-közeli pontszámok születtek, pont ugyanazon a sávon játszották, mint ezt a mostanit, így ezúttal is sok futás volt várható: a lejátszott 40 játszma nyomai nem igazán látszottak meg a talajon. A dobást választó Dambullánál Dusán Hémanta, Dilsán Madusanka és a világbajnoki döntőről érkező Reeza Hendricks is új ember volt a legutóbbi fellépésükhöz képest, míg a Kingsnél egy jobbkezes pörgető, Vidzsajakánt Vijászkánt helyett ma egy balkezessel, Tabraiz Shamsival próbálkoztak, valamint egy LPL-újoncot is avattak a 22 éves ütős, Ahan Vikramaszinha személyében.

A Jápanaja két nyitó ütőse, Petum Nisszanka és Kuszal Mendisz közül utóbbi indult jobban, de ő is búcsúzott előbb: bár két játszmával korábban Musztáfidzsur Rahmán egy hasonló rövid labdájából hatost ütött, az ismétlésből most a bengáli dobó jött ki jól, mert a mélységi keresztlábon ezúttal elkapták az ütőst. Nisszanka csak ezek után váltott sebességet, és társával, Rilee Rossouw-val 52/1-ig hozták fel a csapatot az erőfölény végére. Rossouw hamarosan búcsúzott, de bejött helyette Aviska Pranándu, aki Nisszankával kettesben kaszálásba kezdett. A 12. játszmától kezdve minden játszmában ütöttek két határt, így mire a 17-edikben Nisszanka (már 88 ponttal!) kiesett, a csapatnak 162-je volt. De ez még semmi: a 19. játszmát Nuvan Tusára borzasztó rosszul dobta, és egy hatosra ütött rossz dobásának is köszönhetően csak itt 32 futást gyűjtött be a Kings! Ebben benne volt Azmatulláh Omarzí két hatosa is: ő még az utolsó dobásból is összehozott egy maximumot, így összesítve a Jápanaja 218-at ért el: ez messze a legtöbb eddig ebben az idényben minden csapatot együtt tekintve! Ahan Vikramaszinha egyébként nem is került sorra, így nem tudtuk meg, mire képes az újonc.

Nehéz feladat előtt állt tehát a Sixers, de mint tudjuk, van egy krikettalapigazság: ha az egyik csapat képes ilyen sokra, miért ne lehetne képes a másik is? Kuszal Perérá és Reeza Hendricks igen sok négyessel indította a kergetést, így annyira reménytelennek nem is nézett ki a helyzet. De Perérá ma a közelébe sem jutott a százasnak: most 7 dobás és 16 futás után elkapták – bár a videóbírónak ellenőriznie kellett, nem ért-e le a földre közben a labda, de nem. Az első 6-os csak a 6. játszmában jött (9 négyes után), méghozzá Nuvanindu Pranándutól, aki a negyedik rendű ütős volt: a harmadik rendű Dhanuska Gunatilaka ugyanis közben gyorsan jött és ment is. Az erőfölény utáni 67/2 még magában hordozta mindkét kimenetel lehetőségét, de aztán ahogy telt az idő, az a kimenetel, hogy a Dambulla levadássza a célt, egyre és egyre valószínűtlenebbé fakult. Pranándut például hamarosan egy széles dobásból leverték (azért ez ritka), és a többi ütős sem mutatott semmi átütő erőt. Hendricks menetelt ugyan fáradhatatlanul előre, és hiába vesztette el sorra a társait, 80 pontig bent tudott maradni, de akkorra már nagyon megnőtt a szükséges pontarány. Végül a hazaiak 30 futással lemaradtak a Jápanajától, így továbbra is várat magára az első pontjaik megszerzése. A Kings viszont újra fellépett az első helyre: igaz, eggyel többet játszva, mint a többiek.


Alapból nem látható kép
×