Nem akar kimaradni az előzködésből a Gálla sem

2024. július 7. – Szerző: Krikettgalaxis

Az elmúlt napokban egymást váltogatták a csapatok az LPL-tabella élén, de a Galle Marvels eddig kimaradt ebből a versenyből. Ma is, mert most sem ugrottak az élre, de Kandy Falcons elleni győzelmükkel szorosan oda kerültek az éllovas Kings nyomába.

A gállai erőd légi felvételen (illusztráció)A gállai erőd légi felvételen (illusztráció)

A kép szerzője: Rovin Shanila (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

Amikor a hét elején Falcons megnyerte a torna nyitómeccsét, sokan már úgy vélekedtek: ez a szezon is az ő fölényükről szólhat majd. Azóta viszont két újabb mérkőzésen két vereségbe futottak fele, így ezek a vélekedések igen hamar megváltoztak. Ma a Gálla ellen javíthattak volna, akik viszont szemlátomást valóban jó formában vannak, hiszen ők két sikerrel és csak egy kudarccal indultak.

A Kandi eddig mindig a dobást választotta, amikor választhattak, de ma ezt a lehetőséget a Gálla elorozta előlük: ma ők kérték, hogy mezőnyjátékkal nyithassanak. Mindkét együttes 10 helyen azonos, egy helyen különböző volt, mint legutóbb: az az egy különbség a zöldeknél az volt, hogy Malsa Tarupati helyett Kavindu Nadisán került be a csapatba (ő eddig egyetlen LPL-meccsen játszott, még 2020-ban), míg a sólymoknál az, hogy Csaturanga da Szilvá helyét Laksán Szandaken vette át.

A tévés szakértő (Farvísz Maharúf) a kezdés előtt úgy vélekedett, ez még az eddigieknél is ütősbarátabb talaj, így még több futást várt, mint korábban. Erre azonban az elején mindjárt rácáfoltak a Falcons ütősei: két játszma alatt ketten is kiestek (Dinés Csandimál egy, míg Mohammad Hárisz nulla ponttal), az első határ pedig csak a 3. játszma 3. dobásából jött össze. De az is csak éppen: az Andre Fletcher által a zárt közép felé ütött labda ugyanis valahogy átcsúszott az elkapásra készülő Tim Seifert kezén... A 6. játszma ismét nagyon jól sikerült a Marvelsnek: ekkor Iszuru Udána újabb két ütőssel végzett, így az erőfölény 36/4-gyel zárult. A Kandinak azonban sikerült túllendülnie ezen a mélyponton, és meg tudtak nyugodni: a 6. rendű Anydzseló Mattijúsz lassan ugyan, de eljutott 25 futásig, miközben Fletcher is egy 50-essel büntette az elrontott elkapást, majd a végén Vanindu Haszaranga bizonyította be, hogy azért teljes ostobaságot mégsem beszélt az elején a szakértő: ő ugyanis az utolsó 5 játszmában egészen megvadult, az utolsó 3 dobásból konkrétan 14 pontot szerzett, összesítésben pedig 32 labdából 65-öt, így megmentette a csapatát: a 175-ös eredmény akár védhetőnek is érződött.

Legalábbis a szünetben még védhetőnek érződött, de pár perc (pár tíz perc) után már nem annyira. Kezdődött ugyanis a kergetés Nirósan Dikvella 3 négyesével az első 4 dobásból, majd, bár Sariful Iszlám ezek után még az első játszmában kiejtette őt, de folytatódott a pontgyűjtés Alex Hales és Tim Seifert által: utóbbi bőven jóvátette azt az elejtett elkapást! Különösen az 5. játszma fájhatott a Kandinak, amikor Haszaranga dobásaiból Seifert 15, Hales pedig 12 futást gyűjtött be, miközben maga a dobó egy elkapási lehetőséget is elszalasztott – igaz, azért az nehéz lett volna, szóval erre nem mondható, hogy nagyot hibázott. De az erőfölény így is 89/1-es eredményt hozott, ami akár egy nagyon gyors, NFA-javító Marvels-győzelem lehetőségét is magában hordozta. Csakhogy Seifert után Haszaranga is feliratkozott a hibájukat jóvá tevő játékosok közé: a 7. játszmát lehozta 2 futással, miközben kiejtette a már 38-on álló Halest is, majd a 9. játszmában ismét csak 2 futást hagyott az ellenfélnek. Így az üldözés kissé lelassult, de annyira azért mégsem, hogy ne legyen meg a győzelem a zöldeknek: Seifert 49 dobás alatt 82 pontot kaszált be, és még csak ki sem esett, és azért a mögötte jövő ütősök is hozzátettek pár hasznos futást, így a 18. játszma elején a Marvels már bent is volt a célban.

A Gálla így följött a 2. helyre a Kings mögé, és csak nagyjából 0,15-nyi NFA-különbség van kettejük között, míg a Falcons maradt a negyedik.


Alapból nem látható kép
×