Magabiztos fölénnyel Indonézia nyerte a náluk rendezett női hármas tornát

2024. július 8. – Szerző: Krikettgalaxis

A házigazda Indonézia mellett két, papíron jóval gyengébb válogatott, Bhután és Szingapúr vett részt a Bali szigetén tartott kis női tornán, ahol Indonézia majdnem minden meccset megnyert, és simán lett első. Bhután azért okozott egy kis meglepetést.

A Pura Ulun Danu Bratan nevű hindu templom az indonéziai Bali szigetén (illusztráció)A Pura Ulun Danu Bratan nevű hindu templom az indonéziai Bali szigetén (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Az úgynevezett Bali Bash tornán tehát három női csapat vett részt, de hogy ne legyen túl hamar vége, mindenki háromszor is összecsapott mindenkivel, így aztán összesen 9 meccsre került sor.

Első négy mérkőzését a házigazda Indonézia nagyon nagy fölénnyel nyerte, és mivel ekkor már biztossá vált számukra a tornagyőzelem, az utolsó két meccsre némileg felforgatott csapattal vágtak neki, hogy gyakorolhassanak a kevesebb szerepet kapó játékosok is, vagy egyesek kipróbálják magukat másik ütősrendben, mint a szokásos. Ennek azonban lett egy számukra kellemetlen következménye: a Bhután elleni meccset meglepetésre elvesztették, miután többek között négy ütősük is kacsázott, és mások sem voltak túl eredményesek. De mint írtuk, tornagyőzelmük nem forgott veszélyben, így a fő kérdés csak az volt: Bhután és Szingapúr közül ki a jobb? Emiatt az Indonézia elleni győzelem miatt Bhután lépéselőnybe került ugyan, de ha a három egymás elleni meccsükből Szingapúr legalább kettőt lehozott volna, akkor azért még befuthattak volna a második helyre. Ám nem így lett, mert csak egyet tudtak megnyerni, Bhután pedig kettőt, így utóbbiak szerezték meg az ezüstérmet.

Az viszont nem volt kérdés, hogy összesítésben a legjobb játékosok indonéziaiak lettek: 135 futással Kadek Winda Prastini és 16 kapuval Ni Wayan Sariani végzett a megfelelő ranglista élén.


Alapból nem látható kép
×