LPL: pár órán belül kétszer is legyőzte az utolsó az elsőt

2024. július 9. – Szerző: Krikettgalaxis

Érdekes helyzet állt elő a lankai ligában: a délutáni mérkőzésen a Kandi legyőzte a Jápanaját, így előbbi ellépett az utolsó helyről, utóbbi pedig lesüllyedt az elsőről. Este éppen az új első, a Galle Marvels és az új utolsó, a Dambulla Sixers találkozott, és ismét az utolsó nyert, így máris visszaállt a reggeli sorrend.

A híres dambullai Aranytemplom Srí Lankában (illusztráció)A híres dambullai Aranytemplom Srí Lankában (illusztráció)

A kép szerzője: Bernard Gagnon (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

Mint a bevezetőben írtuk: a Galle Marvels úgy került a tabella élére ma estére, hogy nem is játszott. De ahhoz, hogy meg is maradjon ott, mindenképpen jó lett volna egy győzelem (a kis vereséget meg se említsük) – viszont a fordítottja meg a Dambullára volt igaz: ők játék nélkül estek vissza az utolsó helyre, és kellett nekik a győzelem, hogy ne ragadjanak le alul.

A dobást választó Gálla ugyanazzal a 11-gyel állt ki, mint múltkor, ellenfelüknél viszont annyi különbség volt a legutolsó meccsükhöz képest, hogy ma nem játszott Musztáfidzsur Rahmán, viszont Nuvan Tusára igen.

Az előző mérkőzésen, ami ugyanezen a pályán volt, rekordsok futás született, így a dobókra ma sem várt túl könnyű feladat. Ez azonban csak elmélet volt, a gyakorlat kicsit mást mutatott. A játék átlagos sebességgel kezdődött, időnként jött egy-egy négyes a kisebb pontértékű ütések mellett, aztán viszont a gyorsulás helyett lassulás következett be, ráadásul Iszuru Udána mindkét nyitó ütőst, Reeza Hendrickst és Kuszal Perérát is kiejtette még az erőfölényben, nem mellesleg följőve így a torna dobóranglistájának élére: most már 10 kapuja van idén. Az erőfölény 42/2-vel végződött, ami nem ígért mostanra is rekorddöntéseket: és a folytatás is hasonlóan alakult. Igaz, hogy a 8. játszmában Nuvanindu Pranándu és Lahiru Udára 18 futást szerzett, de ez csak egy kivétel volt: olyannyira, hogy például a 11–15. játszmában egyetlen határeseményt sem láttunk, viszont ennek a játszmának a végére már 6 ütőst is elvesztett a Dambulla. Amikor 19 játszma után 136/8 volt az állás, már nagy Gálla-fölény érződött a levegőben, ám ezen még nyirbált egy kicsit a Sixers: a 20. játszmában, amit egyébként Zahúr Hán dobott, Csamindu Vikramaszinha egyedül 24 futást szerzett, 160-ra hozva föl a végére a csapatot. Érdemes még megemlíteni, hogy a 22 éves Kavindu Nadísán most szerezte meg pályafutása első LPL-kapuját, és mindjárt nem is egyet, hanem hármat!

És ha ez az utolsó játszma meghozta a Dambulla lendületét, mit mondjunk a kergetés első játszmájáról? Akkor ugyan Nirósan Dikvella már a 3. dobásból hatost ütött, de utána három újabb labdán belül Nuvan Tusára kidobta őt egy gyönyörű jótávos begörbülő labdával, majd Tim Seifertet is kiejtette LKE-vel. A Marvels mintha megzavarodott volna, és máskor magabiztos ütőseik, például Alex Hales is képtelen volt akár még csak 100-as aránnyal is haladni: de nem tisztességes dolog pont őt kiemelni, mivel egészen le a 7. rendig mindenki gyenge volt! Az erőfölény 32/4-re végződött (ez a legrosszabb az eddigi szezonban!), aztán Mohammad Nabínak még egy szűz játszmája is összejött Szahan Áraccsigé ellen, és mivel a kapuk ebben a félidőben is gyorsan hullottak, 13 játszma után már 64/8 volt az állás. A Gálla lényegében lemondhatott a győzelemről, de azért még harcolhatott, hogy az NFA-ja ne csökkenjen nagyot: amilyen szoros eddig a liga, akár ez is dönthet majd a végelszámoláskor! És szerencséjükre Iszuru Udána ma ütésben is igen jó napot fogott ki: bár ebben a pillanatban még csak 10 ponton állt 10 dobásból, de a következő 28-ból további 62-t szedett össze. Két játszmával a vége előtt, amikor 32 futás hiányzott a Marvels győzelméhez, még azt is lehetett érezni, hogy akár erre esély is van, hogy meglesz – de végül Nuvan Pradíp és Csamindu Vikramaszinha két takarékos játszmájának köszönhetően bőven nem lett meg: a Dambulla Sixers 25 futással nyert.

Így aztán a Gálla NFA-ja leromlott annyira, hogy megint visszacsúsztak a Jaffna Kings mögé, míg a Dambulla ismét visszaelőzte a Kandit, vagyis visszaállt a tabellán a reggeli állapot.


Alapból nem látható kép
×