Srí Lanka női krikettben első győzelmeit szerezte Új-Zéland ellen

2023. július 3. – Szerző: Krikettgalaxis

A több éven át zajló világbajnoki selejtezősorozatban az elmúlt pár napban háromszor találkozott egymással a két együttes ENN-meccsen, és 2–1 arányban Srí Lanka bizonyult jobbnak. A sok esővel sújtott sorozatban Csamari Atapattu nevéhez két százas és egy kacsa fűződik.

A Srí Lanka-i főváros, Kolamba látképe a Lótusz-toronnyal (illusztráció)A Srí Lanka-i főváros, Kolamba látképe a Lótusz-toronnyal (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Srí Lanka és Új-Zéland női válogatottja ENN-ben és NH20-ban is 10–10-alkalommal találkozott eddig egymással, és eddig mind a 20 meccset az új-zélandiak nyerték. Most viszont három újabb összecsapásra került sor a gállai stadionban, ahol Srí Lanka megszerezte első győzelmét ellenük, sőt, mindjárt kettőt is! Ezzel a hosszú selejtezőtornán a 4. helyre jöttek föl, míg Új-Zéland a másodikra (hiszen ők is nyertek most egyet), de még nagyon az elején tartunk, ezek a helyezések nem sokat jelentenek most.

A múlt hét kedden tartott első meccs eső miatt jóval később tudott elkezdődni, így csak 28 játszmára maradt idő félidőnként. Az első hat új-zélandi ütős mind kétszámjegyű eredményt ért el, de 50-esig senki sem jutott, végül a csapat 170 futással zárt, ami nem lenne rossz eredmény egy 50-játszmás félidőben 28 játszma után, de azért így, hogy előre lehetett tudni, hogy 28 lesz, így azért valamelyest elmaradt a várakozásoktól. A második félidőben pedig a dobóik nem találtak fogást a Srí Lanka-i nyitó társuláson: Csamari Atapattu és Vismi Gunaratna majdnem levadászta a teljes célt, csak a legvégén esett ki Gunaratna egy 50-es után, de akkor már mindegy volt, Srí Lanka meglepően könnyedén megszerezte első győzelmét. Atapattu 108 futásig jutott.

A második mérkőzésen kivételesen nem kellett eső miatt rövidíteni, és úgy látszik, a körülmények ezúttal Új-Zélandnak kedveztek: most 330-as célt tudtak felállítani, elsősorban Amelia Kerr és Sophie Devine társulásának köszönhetően, akik külön-külön is százast szereztek, együtt pedig 229-ig jutottak 199 dobásból. A második félidőben meglepetésre Atapattu kacsával távozott, és a többiek is igen alacsony pontszámot értek el, mindenki 20 alatt maradt, kivéve Kavisá Dilhári, aik 84-ig jutott, de ez is kevés volt most.

A harmadik, mai összecsapáson elkezdődött a játék, de hosszú esőszünet miatt 31 játszma után, amikor Új-Zéland 127/2-n állt, meg kellett szakítani, és olyan sok idő elveszett, hogy az új-zélandiak már nem is folytathatták az ütést, Srí Lankának pedig már csak 29 játszmája maradt – és a DL-eljárás alapján egy viszonylag meglepően magas célt, 196-ot számoltak ki nekik. Azonban Atapattu ismét remek formában volt, szinte minden játszmában ütött egy-egy határt, vagy ha egyszer nem, akkor legközelebb kettőt, és 140 futásig jutva elég sima győzelemhez segítette csapatát.


Alapból nem látható kép
×