The Hundred: újabb drágakővel bővült a Krikettgalaxis kincstára

2023. július 5. – Szerző: Krikettgalaxis

Az elmúlt napokban feltöltöttük adatbázisunkba a The Hundred nevű, 100D formátumú, angliai és velszi bajnokság összes eddigi eredménylapját, és a jövőben is követni fogjuk ezt a tornát ezentúl.

A Krikettgalaxis fejlődése töretlenA Krikettgalaxis fejlődése töretlen

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Amikor két évvel ezelőtt elindult a The Hundred, még nagyon sokan furcsán tekintettek rá, hiszen ezen a tornán a több száz éves hagyományoktól eltérően nem játszmákra bontott játékrészekből állnak a mérkőzések, hanem a dobásokat számozzák 1-től 100-ig, és még pár más furcsaság is van (lásd a lexikoncikkünket).

A turcsálkodók közé tartoztunk mi is a Krikettgalaxisnál, de aztán ahogy eltelt két szezon, valamint nemrég bejelentették, hogy még legalább 6 évig folytatódni fog a Hundred, egyre erősödött bennünk a gondolat, hogy mégiscsak fel kellene vinnünk az adatbázisunkba ezt a bajnokságot is.

Volt azonban egy kis bökkenő: a szoftverünk egyáltalán nem volt alkalmas olyan eredménylapok és statisztikák feldolgozására, ahol nem létezik a játszma fogalma, márpedig a százdobásos krikett az ilyen... Ezért a szoftverünket is számos helyen át kellett alakítani, hogy működjön erre az esetre is, és csak ezek után foghattunk hozzá a 126 eredménylap feltöltéséhez. Ez a feltöltés végül ma fejeződött be.

Az eddigi két szezon mérkőzései itt érhetők el:

Két fő oka volt, hogy a Hundredet is felvettük a Krikettgalaxisra. Az egyik, hogy attól még, hogy furcsa, attól még magas szintű krikettről van szó, ami iránt nagy az érdeklődés nem csak Angliában, hanem a világ számos pontján is, a másik pedig az, hogy mi komolyan gondoljuk, hogy a világ egyik legnagyobb krikett-tudásbázisává szeretnénk válni, és úgy látjuk, ma már a Hundred nélkül ez nem lehetséges. Főleg akkor, ha valóban még sok évig folytatódni fog, ahogy ígérik. Ha esetleg mégsem, akkor ez néhány száz eredménylap is egy aprócska, de szépen csillogó drágakőként marad meg a hatalmas kincstárunkban.

Az idei Hundred, vagyis a harmadik szezon egyébként nem is olyan sokára kezdődik: augusztus 1-től tart majd 27-ig.


Alapból nem látható kép
×