Thaiföld és Hollandia női csapata döntetlenre végzett 3 helyett 2 meccsen

2023. július 7. – Szerző: Krikettgalaxis

A két válogatott egy három női ENN-ből álló sorozatot játszott volna egymással Amstelveenben, de a középső meccs eső miatt elmaradt. Az elsőt a hazaiak, s harmadikat a vendégek nyerték.

Csiangmaj híres műemlékegyüttese (illusztráció)Csiangmaj híres műemlékegyüttese (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Míg a holland férfi válogatott épp tegnap harcolta ki a világbajnokságon történő részvételt, addig a nők egy barátságos sorozatot játszottak Thaifölddel.

Azzal a Thaifölddel, ami talán az összes ország közül a legszélsőségesebb eredményeket produkálja, ami a nemeket illeti: a férfiak például (NH20-ban) a 85 rangsorolt válogatott közül a 82. helyen állnak a világranglistán, de a thai nők annyira jók, hogy tavaly óta még ENN-re is jogosultak.

A két válogatott egyébként tavaly ősszel Csiangmajban már 4-szer is összecsapott, és akkor mind a 4 alkalommal Thaiföld lett a győztes.

Most az első meccsen nem bírtak Robine de Rijkével, aki 83 futásig jutva 204 pontig vezette a hollandokat, a második félidőben pedig 3 kaput is szerzett.

Miután a második meccset elmosta az eső (még a pénzfeldobást sem tartották meg), ma rendezték a harmadikat: itt meg pont fordított volt a kép: a vendégek ütöttek először, 187 pontjuk lett, a második játékrészben pedig minden dobójuk szerzett legalább 1 kaput, de többen kettőt-hármat is, a holland ütősök közül pedig Iris Zwilling volt az egyetlen, aki elérte a legalább 10 pontot, a többiek mind egyszámjegyű eredménnyel zártak, így itt simán nyert Thaiföld.

Thaiföld csapata még marad egy kicsit holland vendéglátóiknál, hiszen hamarosan (július 10-től 15-ig) egy háromcsapatos NH20-as tornát is rendeznek, amelyen emellett a két ország mellett még Skócia fog szerepelni.


Alapból nem látható kép
×