Hamvak, 3. meccs: őrült, de kiegyensúlyozott játék a második napon is

2023. július 7. – Szerző: Krikettgalaxis

Ezúttal csak 11 kapu volt a játéknapon, de újra láttunk egy agresszív Stokest és egy újabb világrekordot felállító Smitht is.

Egyensúly (illusztráció)Egyensúly (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Ragyogó napsütés, igazi ütőidő fogadta a csapatokat a Hamvak 3. tesztjének 2. napján. Ám a jó ütőidő ellenére mindjárt a 2. dobásból kaput láthattunk: ezúttal Joe Rootot kapták el.

Az előző meccsen feltűnően sokszor történt meg, hogy a nap elején gyorsan fogytak a kapuk, és ma sem volt ez másként: Root után többen is hasonlóan jártak, így ebédszünetre már egy gyengécske 142/7-tel vonulhattak az angolok.

Nem tudjuk, mit ettek ebédre, de egyvalami biztos: más szellemiségben jöttek ki a szünet után a pályára. Mark Wood volt soron elsőként, és mindjárt első három ütéséből a következőt produkálta: 6–4–6! Aztán a következő játszmában, miután újra ő került sorra: 6–0–KAPU! De szintén bevadult a múltkor is igen agresszívan ütő Ben Stokes is: igaz, ő korábban kezdte a pontgyűjtést, de összesen 6 db 4-est és 5 db 6-ost ütve 80 pontig jutott, közben pedig megszerezte pályafutása 6000. teszt-futását is.

Stokes végül tizedikként esett ki Steven Smith elkapása által, ez az elkapás pedig, bár sokaknak valószínűleg nem tűnt fel, de egy igen különleges világrekordot jelentett: igen ritka jelenség ugyanis, hogy valaki egy játékrészben a mezőnyben (nem kapusposzton) 5 elkapást hajtson végre, márpedig Smith ezt most megtette – méghozzá másodszor a pályafutása során, hiszen még 2018-ban, Dél-Afrika ellen egyszer már sikerült neki! Így ő lett a világon az első (nem kapus) játékos, aki tesztmérkőzések alkalmával kétszer is 5 elkapásig jutott egy játékrészben belül.

A félidőben az ausztrálok 26 ponttal vezettek. David Warner, akárcsak tegnap, ma sem sokat tudott hozzátenni a játékhoz, mert ismét hamar kiejtették – méghozzá nem más, mint Stuart Broad! Tegnap írtuk, hogy Broad már 16-odszor ejtette ki Warnert a Hamvak történetében, hát ma itt következett a 17. is!

Ezek után Usman Khawaja és Marnus Labuschagne játszmái következtek, akik szívós, bár lassú játékkal idegesítették az angol dobókat. Végül ők is kiestek, és a nap végére Ausztrália 116/4-ig jutott, ami 142 futásnyi előnyt jelent.

Mondanánk, hogy ez a teszt valószínűleg nem fog 5 napig tartani, de az időjárási előrejelzések nem túl kecsegtetőek. Akár az is lehet, hogy a hátralevő mindhárom napon közbe fog szólni az eső.


Alapból nem látható kép
×