A bangladesi miniszterelnök rábeszélte Támim Ikbált, hogy mégse vonuljon vissza

2023. július 7. – Szerző: Krikettgalaxis

A bangladesi krikett történetének egyik legsikeresebb ütőjátékosa, Támim Ikbál tegnap jelentette be, hogy visszavonul a nemzetközi krikettből. Ma pedig már vissza is vonta ezt a döntését, miután találkozott Hásziná Ojádzsed sejk miniszterelnökasszonnyal.

Bangladesi zászlócskák (illusztráció)Bangladesi zászlócskák (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Szinte az egész krikettvilág megdöbbent Támim Ikbál tegnapi, visszavonulásról szóló bejelentésén, hiszen az ütős még csak 34 éves, és nem volt rossz formában sem.

De nem kellett sokáig aggódniuk az ütőjátékos, ENN-kapitány rajongóinak: ma délután már meg is változtatta a döntését. Erre azok után került sor, hogy felesége, valamint a világhírű dobó, Másráfi Mortadzsá és a Bangladesi Krikett-tanács elnöke, Nádzsmul Hászán társaságában ellátogatott Hásziná Ojádzsed sejkasszonyhoz, aki 2009 óta Banglades miniszterelnöke.

Úgy tudni, a találkozót a már csütörtökön szervezkedni kezdő Mortadzsá hozta össze, aki a miniszterelnök pártjának az országgyűlési képviselője is. Mielőtt ők is felvették volna a kapcsolatot Ikbállal, a játékos még csak beszélni sem volt hajlandó Nádzsmul Hászánnal. Most, hogy összejött a találkozó, végül másfél hónap szünetet kap, hogy kisebb sérüléséből felgyógyuljon, de aztán visszatér az aktív játékhoz.

Mint mai sajtótájékoztatóján elmondta: Bárkinek tudok nemet mondani, de lehetetlen nemet mondani az ország legfontosabb személyének. Hászán pedig kifejtette, hogy amikor látta a tegnapi, érzelmekben bővelkedő bejelentést, tudta, hogy személyesen kell tárgyalni Ikbállal, és akkor lehet találni valami megoldást, és most nagyon megkönnyebbült, hogy ez valóban sikerült is.

Banglades ENN-válogatottja éppen egy Afganisztán elleni hármas sorozatban van: egy meccset játszottak eddig le (és ott kikaptak). A maradék kettőn Ikbál már biztosan nem játszik, a kapitányi teendőket helyette Litan Dász látja el.


Alapból nem látható kép
×