Hamvak: az angoloké az eső miatt lerövidült 3. nap

2023. július 8. – Szerző: Krikettgalaxis

Talán most érezzük először az egész sorozat során, hogy az angoloknak komoly esélye van nyerni. A negyedik játékrészben tartunk, hátrányuk 224 futás, de még megvan az összes kapujuk.

Eső (illusztráció)Eső (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A tegnapi nap igen kiegyensúlyozottan végződött, ezért izgatottan várta mindenki a mait. Ám az időjárás közbeszólt: ottani idő szerint 11 órakor kellett volna kezdeni, de hol eleredt az eső, hol elállt, így az ebédet is előrehozták, és még mindig nem kezdődött el a játék. Ráadásul a leedsi pálya nem arról híres, hogy az itteni lenne a legjobb vízelvezető rendszer az országban... úgy tudni, a pályamunkások 90 percet kérnek arra, hogy alkalmassá tegyék a pályát, miután végleg megszűnik a csapadék. És amikor már úgy tűnt, hogy hamarosan folytatni lehet, nem sokkal 14 óra után újabb nagy adag víz zúdult le az égből....

15:30-ra már a teázással is végeztek a csapatok, de még mindig egyetlen labdát nem lehetett eldobni ma. Végül hamarosan bejelentették: 16:45-kor kezdődhet a játék, ha addig nem jön újabb eső, és 34 játszmára lesz ma idő. Aztán 16:30 körül mindenki halálra rémült: újra behozták a pályára a ponyvákat! De aztán rögtön kiderült, hogy ez csak ijesztegetés, csak pár csepp hullott, és máris lekerültek a ponyvák. És a játék végre valóban elkezdődhetett 16:45-kor. De csak egy játma erejéig, mert utána újra ponyvázni kellett, és újabb nagyjából 10 perc idő veszett el, mire folytatni lehetett.

Az ausztrál ütősök azonban nem alkalmazkodtak jól a helyzethez, vagy nem tudjuk, mi okozta, de a 77 futásig jutó és több szép hatost is ütő Travis Head kivételével mindannyian gyorsan kiestek, így Ausztrália mindössze 224 futásig jutott el, ami azt jelentette, hogy az angoloknak 251-es célja lesz a 4. játékrészre. Bizony ezen a pályán azért ekkora pontszámot már jónéhány alkalommal kergettek le csapatok!

Már csak az volt a kérdés, hogy a ma hátralevő 5–6 játszma alatt ki tud-e ejteni néhány angol ütőst az ausztrál támadószekció. És bár a látási viszonyok így estefelé már messze nem voltak ideálisak, de bizony a két angol nyitó ütős, Crawley és Duckett kihúzta a nap végéig, ráadásul 27 futást le is faragtak a hátrányukból. Ha holnap nem lesz valami váratlan összeomlás, akkor egész jó esélyük van megszerezni első győzelmüket és elkerülni, hogy idő előtt eldőljön a trófea sorsa! Bár azért tegyük hozzá: Duckett például ma este sem a magabiztosságtól duzzadt, jópárszor beleélezett a labdába, csak szerencséje volt, hogy nem valamelyik mezőnyjátékoshoz szállt a labda.


Alapból nem látható kép
×