Hayley Matthews szinte egy személyben döngölte földbe Írországot háromszor is

2023. július 9. – Szerző: Krikettgalaxis

A karib-térségi és az ír női válogatott ezúttal három NH20-as meccsen találkozott egymással, és ha megnézzük, kit választottak az egyes mérkőzések legjobb játékosának, feltűnik valami gyanús. A három név ugyanis: Hayley Matthews, Hayley Matthews és Hayley Matthews.

Hayley Matthews 2014-ben (illusztráció)Hayley Matthews 2014-ben (illusztráció)

A kép szerzője: Naparazzi (Flickr), licenc: CC BY-SA 2.0

Amint arról nemrég beszámoltunk, a karibi nők az ír válogatottat fogadták három egynapos mérkőzésen, és háromszor le is győzték őket. Ezek után egy három NH20-as meccsből álló sorozatra is sor került, méghozzá hasonló eredménnyel. Mindhárom összecsapás hőse az a Hayley Matthews volt, aki összességében 135 futásig és 8 kapuig jutott.

A három találkozó egyébként teljesen hasonló forgatókönyv szerint alakult. Bár a pénzfeldobást megnyerte egyszer az egyik, másszor a másik csapat is, de mindig úgy választottak, hogy Írország ütött először. És mind a három alkalommal 110 és 120 közötti (sőt, 112 és 116 közötti) eredménnyel végeztek az első félidőben. Az első meccs volt a legizgalmasabb és legkiegyenlítettebb, itt ugyanis a hazaiak is nagyon lassan haladtak a kergetésben, ráadásul három ütősük is kifutás áldozatává vált, így csak az utolsó dobás során, 2 megmaradt kapuval sikerült nyerniük. A második már jóval simább volt, itt Matthews 50-est szerzett a kergetés során és a többiek is kétszámjegyű eredményt produkáltak, így bőven, 20 dobással a vége előtt meglett a győzelem. Érdekesség, hogy itt meg az első félidőben négy kifutás történt. A legutóbbi, harmadik mérkőzésen Matthews még az előző két teljesítményét is túlszárnyalta, ugyanis 4 kaput dobott (benne egy mesterhármassal a 18. játszmában) és még 48 futást is begyűjtött. Itt sem fért kétség a győzelem jogosságához, 8 kapu és 11 dobás maradt meg a végére.

Női NH20-ban, ezt a sorozatot is beleszámolva, immáron 8–0-ra vezetnek a karibiak az írek ellen az örökmérleget tekintve.


Alapból nem látható kép
×