Anglia megmentette a Hamvakat az unalmas folytatástól

2023. július 9. – Szerző: Krikettgalaxis

Három kapuval megnyerték az angolok a harmadik tesztet, így még nyitva maradt a trófea sorsa: két mérkőzés van még hátra, és Ausztrália 2–1-re vezet. Ma is született egy világrekord: Harry Brook 1000. teszt-futását a világon a leggyorsabban hozta össze, már ami a vele szembeni dobások számát illeti.

A westminsteri apátság Londonban (illusztráció)A westminsteri apátság Londonban (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Tegnap nem sok idő volt a játékra az eső miatt, és azóta is (éjjel) sok csapadék lehullott, de délelőttre megszűnt az égi áldás, és helyenként már a kék ég is ki-kibukkant a felhők közül. Hamarosan pedig a Nap is kisütött, ráadásul ez itt a headingley-i pálya, ami érdekes módon nem szokott annyira leromlani még a tesztek 4-5. napjára sem, szóval az angolok ismét elég jó ütőfeltételek között játszhattak.

Ennek ellenére jó szokásukhoz híven mégis gyorsan kezdték elveszteni a kapuikat. Az egyetlen igazán veszélyt jelentő játékosuk Harry Brook volt, aki végül ma 75 futásig jutott, összességében pedig ebben a játékrészben szerezte meg tesztpályafutása ezredik pontját – méghozzá világrekordot jelentő gyorsasággal, hiszen mindössze 1058 dobásra volt szüksége ehhez, és ilyen gyorsan még senkinek sem sikerült!

De hiába fogyogattak az angol ütősök, a 251-es cél annyira alacsony volt, hogy (a hazai közönség nagy örömére) 3 megmaradt kapuval át tudtak sétálni azon a bizonyos célvonalon, és nyitottá tudták tenni a sorozatot. A legközelebbi teszt 10 nap múlva, július 19-én kezdődik Manchesterben.


Alapból nem látható kép
×