Az új-zélandi nők NH20-ban már jobbak voltak Srí Lankánál

2023. július 12. – Szerző: Krikettgalaxis

Srí Lanka az ENN-sorozatot még megnyerte Új-Zéland ellen, ma pedig NH20-ban is megszerezték történetük első győzelmét a kivik ellen, de az NH20-as sorozatot mégis Új-Zéland nyerte 2–1-re.

Egy barna kivi, Új-Zéland különlegessége (illusztráció)Egy barna kivi, Új-Zéland különlegessége (illusztráció)

A kép szerzője: Glen Fergus (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 2.5

Az elmúlt napokban a Pákkijaszóti Szaravanamuttu stadionban háromszor találkozott egymással Srí Lanka és Új-Zéland női válogatottja, ezúttal Húsz20-as mérkőzéseken.

Nagyon érdekes volt megfigyelni, hogy most is és az ezt megelőző ENN-sorozatban is mennyire függött a hazaiak játéka Csamari Atapattuétól. Hogy látványos legyen az összefüggés, kigyűjtöttük Atapattu eredményeit és a mérkőzésekét; az első három az ENN-, a második három az NH20-as sorozathoz tartozik:

  • 108 futás – Srí Lanka nyert
  • 0 futás – Új-Zéland nyert
  • 140 futás – Srí Lanka nyert
  • 0 futás – Új-Zéland nyert
  • 2 futás – Új-Zéland nyert
  • 80 futás – Srí Lanka nyert

Az első NH20-on Eden Carson mindjárt az első dobásból kiejtette Atapattut, és úgy látszik, ezzel máris megpecsételődött az összecsapás sorsa. A többi Srí Lanka-i ütős az egyetlen Vismi Gunaratna kivételével még a 20 pontig sem jutott el, így az elérendő cél csak 107 pont volt az új-zélandiak számára. Náluk Suzie Bates volt a legsikeresebb ütős, aki átmentette a jó formáját az ENN-sorozatból, és most is 44 futásig jutott.

A második meccs rendkívül hasonlóan alakult: megint Srí Lanka ütött először, Atapattu 2 ponttal kiesett (ezúttal kifutották), a cél alacsony volt, és Új-Zéland az 52 futásig jutó Suzie Bates vezérletével könnyedén lekergette azt.

Nagy változás állt viszont be a harmadik összecsapáson. Itt most Új-Zéland ütött először, de nem tudtak kialakítani egyetlen veszélyes társulást sem: szépen gyűjtögették a pontokat, de mindig kiesett valaki, az utolsó 6 ütős pedig már szinte semmit sem tett hozzá az eredményhez: hatan együtt csak 9 futásig jutottak. A kergetőknél viszont most végre Atapattu is jó napot fogott ki, és míg ő 80, addig nyitó társa, Harsitá Szamaravikrama 49 pontig jutott, és kapuvesztés nélkül levadászták a 141-es célt. Különösen feltűnő a három első új-zélandi dobó, Eden Carson, Hannah Rowe és Molly Penfold pazarló dobójátéka: mindannyian 10 fölötti gazdálkodással dobtak, sőt, Penfold 18,66-tal (9 dobásból).

Így bár a sorozat Új-Zélandé lett, de Srí Lanka is örülhet, mert női NH20-ban is megszerezte első győzelmét ellenük. Ezzel az örökmérleg 12–1 Új-Zéland javára.


Alapból nem látható kép
×