Újabb indiai játékos a Hundredben

2023. július 13. – Szerző: Krikettgalaxis

A sérült ausztrál kapus, ütős Georgia Redmayne helyett az indiai Ricsá Ghos érkezik a London Spirit női gárdájához. Rajta kívül történt még néhány más fontos igazolás is, ezeket is leírjuk a cikkben.

Száz! (illusztráció)Száz! (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Azt már megszoktuk, hogy az Indiai Krikett-tanács (BCCI) szabályai miatt indiai férfijátékosok nem nagyon szerepelnek a külföldi ligákban, esetleg csak akkor, ha már a hazai krikettől bejelentették a visszavonulásukat. De a nőkre nem vonatkoznak ilyen szabályok, így néhány női játékos már meg-megjelent egy-egy idegen bajnokságban is.

Az angol 100D-s ligában, a The Hundredben eddig ketten szerepeltek: Szmriti Mandháná a Southern Brave, míg Harmanpreet Kaur a Manchester Originals csapatát erősítette – igaz, ő az idei szezonra már a Trent Rocketshez igazolt.

Úgy tudni, a 19 éves Ghos nagyjából 5,5 millió forintnyi angol fontnyi fizetést kap majd új csapatában, ami ugyan eltörpül az indiai WPL-ben a Royal Challengersnél kapott közel 79 millió forintnyi rúpiája mellett, de néhány éve még ekkora összeg is elképzelhetetlen lett volna egy női játékos számára.

Az idei Hundredre márciusban zajlott le a játékosbörze, de akkor még nem létezett a hírportálunk, így arról még nem számoltunk be. Az átigazolási időszak viszont még nem zárult le utána, így több új játékos érkezését is bejelentették a klubok. Három fontosabb mozgást itt megemlítünk még:

A férfiaknál néhány játékosnak más kötelezettségei vannak, így nem tudnak ott lenni a tornán, ezért helyükre leigazolhattak valaki mást a klubok. Ezek a helyettesítések az alábbiak voltak:


Alapból nem látható kép
×