Nagy körbeverések után Thaiföld nyerte meg a hollandiai női minitornát

2023. július 15. – Szerző: Krikettgalaxis

Érdekesség, hogy a három csapat, Thaiföld, Hollandia és Skócia részvételével rendezett tornán mindenki mindenkit pontosan egyszer legyőzött, így kizárólag az NFA rangsorolt: ebben pedig Thaiföld volt a legjobb.

A thaiföldi Phuket partjai (illusztráció)A thaiföldi Phuket partjai (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Thaiföld és Hollandia női csapata a hónap elején két ENN-t is játszott egymással, és már ott is megfigyelhető volt a kiegyenlítettség, hiszen az egyiket az egyik, a másikat a másik csapat nyerte.

Thaiföld azonban még nem utazott haza ezek után, hanem Hollandiában maradt, és egy háromcsapatos, ezúttal Húsz20-as formátumú tornán is részt vett. A harmadik válogatott Skócia volt.

Mindenki mindenkivel kétszer játszott, és már az első három meccs körbeveréssel végződött: Thaiföld legyőzte Skóciát, akik legyőzték Hollandiát, akik viszont Thaiföldet. A második három meccs pedig pont fordított irányú körbeverést hozott: most Skócia győzte le Thaiföldet, ők Hollandiát, Hollandia pedig Skóciát!

Így végül mindhárom csapat 4–4 ponttal zárt, de mivel a két thai győzelem igen nagy arányú volt, ezért nekik toronymagasan a legjobb volt a nettó futási arányuk (NFA), így a tabella élén végeztek, míg a házigazdák másodikak, a skótok pedig harmadikak lettek.

Általában elmondható, hogy az ütőjátékosok nem nagyon villogtak, alacsony pontszámot hoztak a mérkőzések. A legérdekesebb egyéni teljesítmény egy dobóé, a thaiföldi Thipatcha Putthawongé* volt, aki a második Hollandia elleni találkozón mesternégyest (!) szerzett, vagyis egymás utáni négy dobásából négy ütőst ejtett ki. Érdekesség, hogy mind a négyet kidobással búcsúztatta.


Alapból nem látható kép
×