Ausztrália 10 év után először vesztett el egy női ENN-sorozatot

2023. július 18. – Szerző: Krikettgalaxis

Az angolok azonban mostani győzelmükkel sem tudták visszahódítani a Hamvak-trófeát. A mai meccs legjobbja Natalie Sciver volt, aki egymás után most másodszor ütött százast.

A westminsteri apátság Londonban (illusztráció)A westminsteri apátság Londonban (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Az már tegnapelőtt eldőlt, hogy Ausztrália megtartja a női Hamvak-trófeát, így a mai mérkőzés, ami egyben a sorozat utolsója is volt, már semmilyen téttel nem bírt. Azaz... egy Ausztrália–Anglia összecsapásról sosem mondhatjuk, hogy nincs tétje, hiszen a nemzeti büszkeség mindig tét!

Ennek megfelelően egyik csapat sem tartalékosan állt fel és minden beleadott, amit bírt. A dél-angliai kisváros (középváros), Taunton stadionjába kilátogató szép számú nézősereg is arról tanúskodott, hogy igazán nem mindegy, ki nyer ma.

Jól kezdődött a vendégek számára a meccs, hiszen a 4. játszma végére már 12/2-vel álltak, de ezek után összeállt a Heather Knight kapitány és a múltkor százast ütő Nat Sciver alkotta társulás, akiket nagyon sokáig nem tudtak megbontani az ausztrál dobók, így Knight csak a 32. játszmában esett ki, 67 ponttal, Sciver pedig megismételte múltkori teljesítményét, és most is átlépte a 100-at. Az utolsó (és ezidáig egyetlen) angol nő, akinek kétszer egymás után százasa volt ENN-ben, Tammy Beaumont volt, aki még 2016-ban teljesítette ezt. (Íme az első és a második eredménylap.)

És akkor ott volt még most Danni Wyatt is, aki 25 dobásból 6 határt szerezve 43 futásig jutott, így még az sem volt baj az angoloknak, hogy az összes többi ütősük gyenge volt ma: így is 285-ig jutott a csapat.

Ahogy az angoloknál, úgy az ausztráloknál is hamar búcsúzott a két nyitó ütős, és náluk is a következő pár ígérkezett a legveszélyesebbnek: ám a legsikeresebb mai ausztrál ütős, Ellyse Perry ezúttal csak 53-ig jutott. A 20. játszma során, nagyjából 18 órakor eső miatt megszakadt a játék, és mivel a megszakítás kb. 50 percig tartott, 6 játszma el is veszett. Az újraszámolt cél (tehát 44 játszmára) 269 futás volt, ami ekkor még úgy nézett ki, elérhető... ám vagy a szünet megzavarta őket, vagy az angolok kitaláltak valamit közben, végül jócskán lelassult az ausztrál ütőjáték. Pontosabban: nem is a sebességgel volt baj, hanem azzal, hogy idő előtt elfogytak a kapuk, így végül jócskán, 69 futással elmaradtak a végére.

A mai dicsőség tehát Angliáé, a trófea viszont maradt az ausztráloknál, hiszen a tesztet ők nyerték, és az 4 pontot ért, míg a többi hat, korlátozott játszmaszámú meccs csak kettőt-kettőt, így összesítésben 8–8 lett az eredmény.


Alapból nem látható kép
×