Banglades és India női válogatottja döntetlenre hozott egy 3-meccses ENN-sorozatot

2023. július 22. – Szerző: Krikettgalaxis

Az első mérkőzésen Banglades megszerezte első női ENN-győzelmét India ellen, a másodikon India egyenlített, ma pedig izgalmas végjáték után holtversenyre végeztek, így a sorozat eredménye 1–1 lett.

Egyensúly (illusztráció)Egyensúly (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A két ország női válogatottja között nemrég lejátszott NH20-as sorozatot India megnyerte ugyan 2–1-re, de már az is jelzett valamit, hogy nem 3–0-ra: jelesül azt, hogy India most nem mondható sokkal jobbnak, mint Banglades. Ez pedig a ma befejeződött ENN-sorozatban is megmutatkozott.

Az első mérkőzés az esőről és a négyes zsákmányokról szólt. A dobással kezdő India csapatában az élete első ENN-jét játszó Amandzsot Kaur szerzett négy kaput, és bár az eső miatt a játékrész 44 játszmásra rövidült, Banglades még ezt sem tudta kihasználni, ugyanis 43 játszma után, 152 pontnál elfogyott az egész csapat. A második félidőben ezúttal a bangladesiek részéről is egy gyors dobó, a 18 éves Márufá Áktár játszotta a főszerepet, aki, bár már tavaly is játszott ENN-t, de pályafutása első ENN-kapuját ma szerezte meg, és akkor már mindjárt nem is egyet, hanem 4-et. Az indiaiaktól senki sem jutott 20 pontnál tovább, így a csapat meglepő módon csak 113 futásig jutott, és elszenvedte története első női ENN-vereségét Bangladestől. A mérkőzés krónikájához hozzá tartozik, hogy a 16 éves Sarná Áktár, aki most mutatkozott volna be ENN-ben, mégsem tudott bemutatkozni, mert hirtelen fájdalmat érzett a hasában, ezért kórházba vitték kivizsgálásra. Az már kiderült, hogy nem vakbélgyulladásról van szó, bár eleinte ezt gyanították.

A második meccs fölényes indiai győzelmet hozott. Az ütősök közül ezúttal kiemelkedett Dzsemimáh Rodriksz, aki 86 futásig jutott, a dobók közül pedig nem más emelkedett ki, mint Dzsemimáh Rodriksz! Ugyanis 4 kaput is szerzett! Ezzel ő lett a világon az első indiai női játékos, aki egy ENN-en belül 50-est és 4-es zsákmányt is bezsebelt. A bangladesi csapatban mindössze Fárdzsáná Hak jelentett némi veszélyt 47 pontjával, de a hazaiak így is jócskán lemaradtak a kergetésben.

A harmadik összecsapás volt a legérdekesebb. A bangladesi nyitó ütősök, Sámímá Szultáná és Fárdzsáná Hak 52 illetve 107 futásig jutottak, összehozva ezzel a valaha volt második legjobb bangladesi nyitótársulást női ENN-ben. Végül az első félidőt 225 futással zárta a csapat, ami viszont úgy tűnt, nem túl nagy kihívás India számára. Szmriti Mandháná 59, később Harlín Deol pedig 77 pontig jutott, és 4 játszmával a vége előtt már csak 14 futás hiányzott a győzelemhez, és még 4 kapujuk megvolt... ám ekkor India teljesen összeomlott, 4 futás után elvesztették az elsőt, újabb 1 futás után még egyet, aztán még egyet úgy, hogy nem nőtt a pontszámuk közben, végül pedig a 49.3-ban az utolsó ütősük is kiesett, pont akkor, amikor a két csapat pontszámra egyenlő volt – így tehát megszületett a két válogatott egymás ellen játszott első női ENN-holtversenye (sőt, Bangladesnek általában is az első, nem csak India ellen). Szuperjátszma nem volt, mert mint a hivatalos közvetítésben elhangzott: letelt a tervezett idő. Ez azért elég érdekes, ha tényleg ez volt az oka, és nem pedig az, hogy nem szerepelt a szabályzatban, hogy holtverseny esetén szuperjátszma jön.

Banglades tehát kisebb meglepetésre képes volt egy három mérkőzésből álló sorozatot döntetlenre hozni India ellen. A vendégek számára mindenképpen elgondolkodtató eredmény! A két válogatott közti örökmérleg ezzel női ENN-ben már úgy áll, hogy 6 indiai győzelem mellett 1 holtverseny és 1 bangladesi győzelem szerepel.


Alapból nem látható kép
×