Hamvak: semmi, de semmi nem történt ma, ezért Ausztrália megtartotta a trófeát

2023. július 23. – Szerző: Krikettgalaxis

Az angolok a saját legendásan pocsék időjárásuknak köszönhetik, hogy ezúttal sem sikerült elhódítaniuk a Hamvakat. A 4. teszt 5. napját teljesen elmosta a manchesteri eső, egyetlen dobásra sem volt lehetőség, így a döntetlennel biztossá vált, hogy már nem nyerhetik meg a sorozatot.

A Hamvak trófeája, azaz urnája (illusztráció)A Hamvak trófeája, azaz urnája (illusztráció)

A kép szerzője: danielgreef/Dan (Flickr), licenc: CC BY 2.0

Mint tudjuk, tegnap is sok eső volt, és most elmondjuk azt is, hogy azóta, éjjel is sok esett. De a helyi idő szerint ma 11 órára tervezett kezdés előtt mintegy fél órával kivételesen nem hullott a csapadék, csak a talaj volt elég vizes. Ha legalább néhány játszmára lett volna ma idő, és az angoloknak valamilyen csoda folytán sikerült volna mondjuk 5 kaput szerezniük, akkor simán megnyerhették volna a meccset – de az erre vonatkozó reményeik jócskán megfogyatkoztak a kezdés előtt 20 perccel, amikor újra esni kezdett.

Aztán 11:45 körül újra elállt, és a ponyvákat is elkezdték eltávolítani a pályáról, de 12:20 után ismét kitartónak tűnő eső kezdődött. Délután 3 óra után a pálya már egy tóhoz vált hasonlatossá, így egyre nőtt az esélye, hogy az Old Trafford a mai napon beállítja a világcsúcsot, és megtörténik a 25. teljesen elmaradt tesztnap ezen a pályán... Végül 17:20 után ez hivatalossá is vált, hogy így lesz – tehát az is, hogy a meccs döntetlen, Ausztrália pedig megtarthatja a trófeát, ami egyébként már több mint 5 éve náluk van.

A ma befejeződött meccs legjobb játékosának a 189 futásig jutó angol ütőst, Zak Crawley-t választották, de valószínű, hogy ez az egyéni díj nem sok vigaszt nyújt neki.

És bár a trófea sorsa eldőlt, de azért lesz még egy ötödik teszt is, ami majd most csütörtökön fog elkezdődni. Akkor dől majd el, hogy maga a sorozat döntetlen lesz-e vagy Ausztrália megnyeri: és ez nem mindegy, mert az ausztrálok utoljára 2001-ben, tehát 22 évvel ezelőtt tudták megnyerni a teljes sorozatot Angliában!


Alapból nem látható kép
×