Ilyen nincs: újabb tesztnap maradt el majdnem teljesen

2023. július 25. – Szerző: Krikettgalaxis

A Srí LankaPakisztán tesztmeccs második napját majdnem teljesen elmosta az eső: mindössze 10 játszmára volt ma idő. Ezalatt Pakisztán átvette a vezetést, de most már nem mondjuk azt, amit tegnap írtunk: hogy ez a teszt valószínűleg nem fog 5 napig tartani.

Eső (illusztráció)Eső (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Miközben Európa déli részén a szárazság és a hőség miatt számos helyen óriási erdő- és bozóttüzek pusztítanak, addig a krikettvilágot három, jóval kisebb katasztrófának minősülő, de azért szomorú esemény rázta meg: egymás után 3 napon a Föld 3 teljesen különböző pontján nagy esőzések miatt 3 tesztmeccs egy-egy napja maradt el teljesen vagy majdnem teljesen. Kezdődött Manchesterben, folytatódott Trinidadon, ma pedig itt a Srí Lanka-i eset.

Tegnap bezzeg eseménydús napunk volt: Srí Lanka teljes csapata kiesett, Pakisztán pedig majdnem utol is érte őket. Ma időben el tudott kezdődni a játék, de a stadiontól néhány kilométerre már esett az eső...

A kezdeti játszmákban nyoma sem volt a tegnapi Pak-labdának, azaz a gyors pontszerzésnek: az első 9 dobás például pöttyös volt, de később is jött még egy szűz játszma. A pakisztániak így is átvették a vezetést, és 38.3-nál, amikor meg kellett szakítani a játékot a csapadék miatt, már 12 pont előnyük volt, és nem esett ki újabb ütősük: továbbra is Abdulláh Safík (87-neski) és Bábar Ázam (28-neski) van bent.

Ez a megszakítás egyébként 10:45 táján történt, és bár 14:15-kor már arról érkezett hír, hogy elállt az eső, de a nedvesség és a sötétség még mindig nagy volt, a ponyvákat még nem hozták le a pályáról. 20 perc múlva újra szemerkélni kezdett, és mivel úgy lehetett tudni, nagyjából 90 perc kellene ahhoz, hogy az eső elállta után a pályát játékra alkalmassá tegyék, már egyre kevesebb remény maradt, hogy a mai napon még lesz folytatás... És 15:15 táján ez végérvényesen el is dőlt. Holnap, hogy egy kicsit bepótoljanak, korábban, 9:45-kor kezdenek (már ha az időjárás engedi), és 98 játszmát terveznek be a szokásos 90 helyett.


Alapból nem látható kép
×