Ausztrália jól tartja magát a lerövidült 4. napon

2023. július 30. – Szerző: Krikettgalaxis

Ha nem a világ egyik legjobb csapatáról lenne szó, azt is írhatnánk: meglepően jól tartják magukat. De Ausztráliánál semmilyen jó játék nem nevezhető meglepőnek. Mindenesetre a 4. játékrészben lejátszott 38 játszma után kapuvesztés nélkül állnak 135 ponttal, vagyis összesítve 249 futásnyi hátrányban.

Sydney-i látkép (illusztráció)Sydney-i látkép (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A 3. játékrész még nem ért véget tegnap: Angliának még a sorvége bent volt a pályán: köztük az a Stuart Broad, aki tegnap este jelentette be visszavonulását, így akinek ez lett élete utolsó (hivartalos) játékrésze, amikor ütött, és a következő az utolsó, amikor dobott. Az ausztrál csapat díszsorfalat állt neki, a közönség pedig felállt és hangos ünneplésben részesítette, amikor bevonult a pályára. És hogy még teljesebb legyen az öröm: az első öt pöttyös labda után egy vállmagasságban érkező rövid labdát a keresztláb fölött kizúdított a pályáról 6 pontért! És mint néhány dobással később kiderült: ez volt pályafutása utolsó ütése, ugyanis James Anderson a következő játszmában kiesett úgy, hogy Broad már nem került többet sorra. A közönség egyébként Andersont is énekelve köszöntötte: őt azért, mert éppen ma van a 41. születésnapja.

A mai gyors befejezés ellenére az angol előny így is 383 pont volt, és bizony ezen a pályán az eddigi rekord kergetés (tesztmeccsen) 263 futás volt, szóval Ausztráliának majdnemhogy a lehetetlennel kellett megpróbálkoznia... igaz, volt két olyan eset is, amikor a 4. játékrészben egy-egy válogatott 400 futás fölé jutott (csak akkor döntetlen lett az eredmény).

Az utolsó negyed felhős időben kezdődött, a két ausztrál nyitó ütős Usman Khawaja és David Warner volt – és az események úgy alakultak, hogy senki más nem is ütött ma. Ők ketten ugyanis kiváló játékot bemutatva tartották magukat egészen 38 játszmán keresztül, amikor is 14:40 körül megérkezett az eső és meg kellett szakítani a játékot – sőt, mivel a körülmények nem javítottak, 16:45 táján bejelentették, hogy mára vége a mérkőzésnek. Warner 58, míg Khawaja 69 pontig jutott, így utóbbi visszavette a vezetést a 2023-as Hamvak ütőranglistáján is, nem mellesleg pedig megszerezte pályafutása 5000. tesztfutását.


Alapból nem látható kép
×