A mai jó angol játék hírét is háttérbe szorítja, hogy Stuart Broad bejelentette visszavonulását

2023. július 29. – Szerző: Krikettgalaxis

A Hamvak 5. tesztjének 3. napján az angolok kiválóan ütöttek, a hírek mégis inkább egy dobóról szóltak: a 37 éves Stuart Broad bejelentette, hogy ez lesz az utolsó (hivatalos) krikettmeccse! Egy legendás pályafutás ér most véget, ebben biztosak lehetünk. A meccsről annyit, hogy Angliának még maradt egy kapuja a nap végére, előnyük pedig 377 futás.

Az angolok büszkesége, a Big Ben (illusztráció)Az angolok büszkesége, a Big Ben (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Bár Ausztrália egy kis előnnyel érkezett meg a 3. nap kezdetére, ez az előny hamar (már a 13-pontos (!) első játszmában) elolvadt, és a nap végére nagy angol vezetéssé változott: Anglia a 80 játszma alatt (ennyi fért a napba) ismét közel 4,9-es átlaggal ütve 389-ig menetelt!

Bár volt három elismerésre méltó teljesítmény (Crawley 71, Root 91, Bairstow pedig 78 futásig jutott), mégis igazi csapatmunka eredményének érezhettük a mai pontszámot, hiszen összesen 4 társulás volt ma, ami legalább 50 pontot gyűjtött be. De hogy mégis egy egyéni statisztikai adattal zárjuk ezt a bekezdést, megemlítjük, hogy Crawley az idei sorozatban már 480 futásnál jár, amivel átvette a vezetést az ütősök listáján.

Az ausztrál dobók vegyes teljesítményt mutattak: ha csak az eredménylapot tekintjük, akkor gyengének tűnhet, amit produkáltak, de azért tegyük hozzá, hogy jónéhány olyan eset előfordult, amikor apróságokon múlt, hogy nem esett ki egy-egy angol ütős, és több videóbírózásnál is a bíró szava-elv szintén az angoloknak kedvezett. Ezúttal valamivel többet használták egyetlen pörgetőjüket, Murphyt is, aki több kapuig is jutott: ma háromig.

A nap híre azonban, mint a bevezetőben is említettük, Stuart Broad, a gyors dobó visszavonulása volt. Az angol játékos ezzel együtt 167 teszten lépett pályára, és közel két hete megszerezte a 600. kapuját is, és még volt ezen kívül 121 ENN- és 56 NH20-as meccse is. A döntést, hogy végleg visszavonul, tegnap este fél 9 körül hozta meg, majd ma reggel (könnyeit alig tudván visszatartani) tájékoztatta róla két régi csapattársát, James Andersont és Joe Rootot, de a nyilvánosság előtt csak ma, a játéknap végén beszélt róla.


Alapból nem látható kép
×