A férfiaknál folytatódik a Hamvak: Broad megszerezte 600. teszt-kapuját

2023. július 19. – Szerző: Krikettgalaxis

Miután a nőknél már eldőlt, hogy Ausztrália megtartja a Hamvak-trófeát, a férfiaknál még zajlik a verseny. A ma kezdődött mérkőzés eddig kiegyenlített, az első játékrészben Ausztrália 299/8-on áll.

Piros krikettlabda (illusztráció)Piros krikettlabda (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Ezúttal Manchesterben vagyunk, az Old Traffordon, és bár az első nap kezdetekor nem esik az eső, de a jóslatok szerint a következő napokban fog, főként a 4. és az 5. napra mondanak sok csapadékot. Az eddigi időjárással többnyire az angoloknak volt szerencséje, de ha ezek az előrejelzések bejönnek, akkor az ezúttal az ausztráloknak lenne jó – tekintve, hogy nekik már egy döntetlen is elég lenne ahhoz, hogy megtartsák a trófeát. Így hát az angoloktól nagyon agresszív ütőjátékra számíthatunk ezen a teszten – ez azonban ma még nem érkezett el, mert a pénzfeldobást megnyerve a dobást választották.

Előbb tehát a dobásban kellett volna valami nagyot alkotniuk. Stuart Broad be is jelentkezett az 5. játszmában egy Khawaja-kapuval, ami, ne feledjük, azért lehet különösen értékes, mert Khawaja az idei Hamvak eddigi legeredményesebb pontszerzője. Ez volt Broad tesztpályafutásának 599. kapuja, tehát már csak egy választotta el a kerek 600-tól... amit sokan reméltek, hogy David Warner ellen fog majd megszerezni, hiszen őt eddig már rekordsokszor, 17-szer ejtette ki összesen! Ám ez most nem jött össze – a 600 kapu viszont igen, a történelemben második angolként (mostani csapattársa, James Anderson az első) és összesen ötödikként a világon.

Az örömét ronthatta egy kicsit, hogy az ausztrálok 3–6. rendű ütősei mindannyian 41 és 51 közötti ponttal zártak, így a nap végére 299 pontig juttatták a vendégeket 2 maradék kapuval.

Érdekes jelenetet hozott egyébként a 14. játszma közepe: a játék nem az eső, hanem a napsütés miatt állt meg egy kis időre! Ugyanis valami nagyon csillogni kezdett a dobó háta mögötti részen, és ez zavarta az ütősöket. Hát igen, Manchesterben erre nem nagyon vannak felkészülve, itt annyira ritkán jár a Nap :)

Egy másik érdekesség a 63. játszmában történt, amikor kiesett Green és helyére Carey jött be. Ekkor az angol szurkolók az Állj fel, ha utálod Carey-t! mondókát vagy dalt kezdték énekelni (és valószínűleg sokan fel is álltak) – nyilván nem felejtették el a második meccsen történt leverést...

Összefoglalva a napot: ha bejön az esőjóslat, akkor nagyon haladunk a döntetlen felé, de ha nem, akkor is kiegyenlített a játék, és még bárki nyerhet. Az angoloknak lenne muszáj sietniük, ezért kicsit érthetetlen, hogy amúgy miért dobtak ma elég lassan.


Alapból nem látható kép
×