Javított a Colombo, rosszul sikerült a Kandy bemutatkozása

2023. július 31. – Szerző: Krikettgalaxis

A fővárosi együttes tegnapi veresége után ezúttal győztesen hagyta el a pályát, míg a B-Love Kandy névre átkeresztelt kandi csapat egyelőre a tabella utolsó helyére került. A pakisztáni különítmény jól dolgozott ma: összesen 5 kapu és egy 50-es fűződik a nevükhöz.

A Srí Lanka-i főváros, Kolamba látképe a Lótusz-toronnyal (illusztráció)A Srí Lanka-i főváros, Kolamba látképe a Lótusz-toronnyal (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A papíron nagyon erősnek tűnő kolambai csapat tegnap vereséggel kezdett, így most már nagyobb harci szellemmel kellett küzdeniük, hogy ne maradjanak szégyenben. A keretből ezúttal kimaradt Jasódha Lanka és Laksán Szandaken, helyettük Dhanandzsaja Laksán és Dzsepri Vándarszé került be. Az első meccsét játszó Kandinál Dusmanta Csamíra még valószínűleg nem nyerte vissza a megfelelő erőnlétét, viszont játszhatott a ma reggel megérkezett afgán pörgető, Mudzsíb ur-Rahmán.

De hiába voltak nagyok az elvárások, a fővárosiak most sem kezdtek jól: a múltkori legjobbjuk, Nirósan Dikvella már az első játszmában búcsúzott, Bábar Ázamnak pedig 7 vele szembeni dobásra volt szüksége, hogy megszerezze első pontját. Az is igaz viszont, hogy a kandi dobók elég sok extrával ajándékozták meg őket, így az erőfölény végére sikerült 50/2-ig feljutniuk. Aztán Ázam lassacskán kezdett begyorsítani, és a 14. játszma végére elérte, hogy már ugyanannyi pontja legyen, mint amennyit dobtak ellene (37), sőt, a végére 52 dobásból 59 pontig jutott. Ez ugyan még mindig nem kiemelkedő szám, de a többiekhez képest (akik sorban estek ki mellőle) mindenképpen jó, ráadásul látszott, hogy a talaj is elég nehéz. Így az első pillantásra alacsonynak tűnő 158-as cél nem is volt biztos, hogy mégis annyira alacsony.

A kergetés során úgy tűnt, a B-Love sohasem volt igazán meccsben. Még a 9–12- játszmák tájékán volt egy időszak, amikor folyamatosan tudták tartani a játszmánkénti legalább 9 pontot, de sem előtte, sem utána nem volt ilyen jó időszakuk, az ütőseik pedig sorra fogytak el. A legtöbb pont, amit egy ütősük szerzett, is csak 25 volt: ez Anydzseló Mattijúsznak sikerült. Így végül nem is kevés, hanem 27 futással maradtak le ellenfelüktől, aminek köszönhetően a két nulla pontos csapat közül jelenleg nekik rosszabb a nettó futási arányuk, ezért a tabella alján találhatják magukat.


Alapból nem látható kép
×