Malajzia jutott tovább az ázsiai vb-selejtező következő körébe

2023. augusztus 1. – Szerző: Krikettgalaxis

Nagyüzemben zajlanak a selejtezők a jövő évi férfi Húsz20-as világbajnokságra: most az ázsiai térség B tornája ért véget, méghozzá Malajzia győzelmével. Ez még nem jelenti azt, hogy kijutottak a vébére: lesz még egy következő forduló is, ahol erősebb csapatokkal kell megvívniuk.

Ázsia térképe (illusztráció)Ázsia térképe (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A tornán, amely egyetlen csoportkörből állt, egyértelmű erősorrend alakult ki az 5 résztvevő csapat között: mindenki megkérdőjelezhetetlen győzelmet aratott a végül nála hátrébb végzőkkel szemben és megkérdőjelezhetetlen vereséget szenvedett a nála végül előrébb végzőktől.

Malajzia mindenkit meggyőzően vert meg, míg a második helyen érdekes módon az a Thaiföld végzett, akikkel kapcsolatban korábban azt láttuk: csak a női válogatottjuk erős (még világszinten is), a férfiak az egész Föld leggyengébbjei közé tartoznak. Úgy látszik, az utóbbi időkben a férfiak is elkezdték komolyabban venni az edzést, mert látványos fejlődésen mentek keresztül, csak Malajzia tudta őket legyőzni, a többieken viszont felülkerekedtek, még azon a Bhutánon is, akikkel korábban kétszer is játszottak már és mindkétszer veszítettek. Ez előtt a torna előtt az egész thai válogatottnak egyetlen győzelme volt csak, most pedig mindjárt 3-at is szereztek.

Az imént említett Bhután lett a 3., míg a most első hivatalos férfi NH20-ait játszó Kína és Mianmar a 4. illetve az 5.: az ő bemutatkozásukról néhány napja már írtunk egy kis cikket.

Ugyanott megemlítettük a maláj Syazrul Idrus világrekordját is, aki az első férfi játékos lett a Földön, aki egy NH20-on hét kaput szerzett. Végül az egész torna legeredményesebb dobója is ő lett (10 kapuval), míg a legtöbb futást, 115-öt, csapattársa, Ahmad Faiz gyűjtötte be – érdekesség, hogy ebből a 115-ből 105-öt egyetlen meccsen, a gyengélkedő Mianmar ellen.

Az ázsiai selejtezőnek szeptemberben lesz még egy úgynevezett A tornája is, ahol az Arab-félsziget és térségének 4 országa szerepel majd, és ahonnan szintén egy továbbjutó lesz a végső fordulóba, amit várhatóan október végén és november elején rendeznek Nepálban, Malajziával és az A torna továbbjutójával együtt 8 csapat részvételével. Onnan majd ketten jutnak ki a jövő évi világeseményre.


Alapból nem látható kép
×