A Karib-térség megráncigálta az oroszlán bajszát, de nagy harapást kaptak cserébe

2023. augusztus 2. – Szerző: Krikettgalaxis

Három ENN-re látta vendégül a gyengélkedő Karib-térség a jó formában levő Indiát, és bár meglepetésre a második meccset a hazaiak nyerték, a harmadikon India jó erősen visszacsapott, a sorozat pedig 1–2-re a vendégeké lett.

A Tádzs Mahal (illusztráció)A Tádzs Mahal (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A Karib-térség meglehetősen rossz formában fogadta a nagy Indiát: a nemrég véget ért vb-selejtezőn nem sikerült kiharcolniuk a kijutást, majd a két India elleni teszt közül az elsőn hatalmas vereséget szenvedtek, a másodikon pedig csak az esőnek köszönhetik, hogy kihúzták döntetlenre.

Az ENN-sorozat első összecsapása, amit a pörgetőbarát talajú barbadosi Kensington Ovalban játszottak, igen rövidre sikerült, de ezúttal nem az időjárás miatt, hanem azért, mert az első félidőben India kihasználta a talaj adottságait és igen alacsony pontszámmal kivégezte a karibiakat. Az elején még csak a gyors dobókat használták: ekkor még nem is volt nagyon nagy bajban a hazai csapat, mert 88/3-ig eljutott, de utána aktivizálták magukat a lassú dobók, és Ravindra Dzsadedzsá 3, míg Kuldíp Jádav 4 kaput szerzett rövid időn belül, így a karibiak mindössze 26 ponttal tudták növelni eredményüket a végére! Bár a kergetés során India is elvesztett 5 ütőst (3-at pörgetésből), de a cél olyan alacsony volt, hogy nem kellett félniük: Ísán Kisan 50-ese megadta az alaphangot, és még azt is megtehették, hogy Rohit Sarmát csak a 7. rendben küldték be, Virát Kohlít pedig még hetediknek sem.

Aztán a második meccsen olyasmi történt, amire nem sokan számítottak: pont fordítva alakultak a dolgok, mint az elsőn! India kezdett ütéssel, és bár Kisan ismét átlépte az 50-et, de most meg a többi indiai ütős mind gyengélkedett, és 181 futást tudtak csak begyűjteni. Bár az igazsághoz hozzá tartozik az is, hogy most Sarmá és Kohlí egyáltalán nem is volt benevezve a csapatba, de attól még így is jó nevekből állt az együttes. A kapukat viszont, bár ugyanazon a pályán játszottak, mint múltkor, most valamivel kisebb arányban szerezték a lassú dobók. A kergetés elején Kyle Mayers látványosan haladt előre, de 36-tal kiesett, és bár ezek után valamivel lassult a pontgyűjtés, de végül a 63-ig jutó Shai Hope és a 48-at szerző Keacy Carty teljesítette a küldetést és megszerezte a Karib-térség első ENN-győzelmét India ellen 2019 óta.

A harmadik mérkőzésre a megpiszkált vad felébredt, és megmutatta, mit tud. Ezúttal Taroubában (Trinidadon) találkoztak a felek, és megint Indián volt a sor, hogy először üssön. Ísán Kisan harmadjára is megszerezte a maga 50-esét, sőt, 77-ig is eljutott, míg nyitó párja, Subman Gil 85-öt szerzett, de később még két játékos is elérte az 50-et, név szerint Szandzsu Szaimszan és Hárdik Pándjá. Azt is el kell mondani, hogy Sarmá és Kohlí ezúttal sem játszott, de a vendégeknek még így is sikerült 352-es célt felállítaniuk. A második félidő elejének hőse az a Mukes Kumár volt, aki egyébként ennek a sorozatnak az elején mutatkozott be az ENN-válogatottban, és ezúttal a 4 legmagasabb rendű karibi ütős közül 3-at ő ejtett ki. Egyedül a 32 pontig jutó 3. rendű Alcik Athanaze mutatott némi ellenállást az elsöprő indiai dobójátékkal szemben, de így is a 24. játszmára már 88/8-at mutatott az eredményjelző. Ekkor viszont nagyon idegesítő időszak következett az ázsiaiak számára: két dobó, a 9. és 10. rendű Alzarri Joseph és Gudakesh Motie nem hagyta magát, és együtt 60 dobáson át húzták! Így végül a 10. rendű Motie lett csapatának legeredményesebb ütőse, hiszen 39-ig jutott... De azért a világrend nem borult fel, és végül Indiának sikerült lezárnia a mérkőzést, méghozzá elsöprő, 200 futásos fölénnyel.

India ezzel az 1–2-es győzelmével 2006 óta már 13 ENN-sorozatot nyert meg egymás után a Karib-térség ellen. Hamarosan azonban NH20-ban is megmérkőznek, méghozzá 5-ször egymás után: ez talán kiegyenlítettebb játékot hozhat, mert a karibiaknak ez a legerősebb formátuma.


Alapból nem látható kép
×