Elkezdődött a 2023-as Hundred

2023. augusztus 2. – Szerző: Krikettgalaxis

Elérkeztünk a különleges, 100D formátumú angol (és velszi) bajnokság, a Hundred harmadik idényéhez: tegnap délután és este a Trent Rockets fogadta a Southern Brave-et, természetesen előbb a nők, utána a férfiak.

Száz! (illusztráció)Száz! (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Nagyjából egy hónapja határoztuk el, hogy a The Hundredet is felvesszük a Krikettgalaxis adatbázisába, és a jövőben is figyelemmel kísérjük a bajnokság alakulását. Ez így is lesz, minden eredménylapot közzéteszünk és frissítjük a tabellát, de egyelőre sajnos nem ígérhetjük, hogy részletes hírekkel is minden nap jelentkezünk róla: egész egyszerűen jelenleg még nincs erre kapacitásunk. Természetesen ha valami nagy érdekesség vagy külön említésre méltó dolog történik a Hundredben, akkor arról meg fogunk jelentetni hírt is a hírportálon.

Az például eléggé említésre méltó, hogy elkezdődött az idény, ezért erről most írunk.

Tavallyal ellentétben most már a nőknél is teljes szezon lesz, vagyis most már ismét 32 meccsből fog állni a csoportkör. Bár már korábban is törekedtek rá, hogy minél több esetben egymás után, azonos pályán legyen a nők és a férfiak összecsapása, de ez lesz az első idény, amikor ez minden esetben megvalósul (persze csak a csoportkörben): így egyetlen jegy megvásárlásával a szurkolók mindenhol két meccset láthatnak egymás után.

A nyitónapon először a Rockets és a Brave női csapata játszott egymással, szépen, de lassan gyülekező nézősereg előtt (nagyjából 9000-en lehettek), majd a férfiak meccsére már 12 000-nél is többen gyűltek össze a lelátókon. A nőknél Szmriti Mandháná 50-esének és a 18 éves újonc, Mary Taylor 3 kapujának köszönhetően a vendégek könnyed sikert arattak, míg a férfiaknál az utolsó dobásig izgalmas és nyitott volt minden: náluk a hazaiak győzedelmeskedtek végül, amihez Sam Hain 39 dobásból elért 63 pontja járult hozzá talán a legnagyobb mértékben.

Volt azonban egy nagy hiányzó: a rakétáknál az utolsó pillanatban mondta le a játékot egy meg nem nevezett típusú sérülésre hivatkozva a legnagyobb sztár, Rásid Hán, aki néhány napja éppen az amerikai MLC-ben ünnepelhetett bajnoki címet. A pályára lépő (férfi) külföldi játékosok jó része szintén az MLC-ből érkezett Angliába, így kevés idejük volt felkészülni, de azért a színvonal nem volt rossz.

Ma újabb 4 meccset játszanak, és a továbbiakban sem lesz lassítás, hiszen augusztus 27-ig a teljes bajnokság be fog fejeződni.


Alapból nem látható kép
×