ENN-világbajnokság: Pakisztán több mérkőzésének változott az időpontja

2023. augusztus 3. – Szerző: Krikettgalaxis

A legnagyobb rangadót (India ellen) egy nappal korábbra, október 15. helyett 14-re hozták, de emiatt a Srí Lanka elleni összecsapás is eltolódott két nappal korábbra. A háttérben biztonsági okok állnak.

Pakisztáni zászló (illusztráció)Pakisztáni zászló (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Kicsit furcsa az idei legnagyobb krikettesemény, a világbajnokság szervezése: a véglegesnek hitt időpontokat és helyszíneket csak 100 nappal a kezdés előtt, június végén hirdették ki, most pedig, több mint egy hónappal ez után, még ebben is változások történtek. A jegyértékesítés így még nem csak hogy el sem kezdődött, de még azt sem lehet tudni, hogy mikor fog elkezdődni.

A világ egyik legnagyobb krikettrangadóját, Pakisztán és a házigazda India összecsapását október 15-re tervezték be, ám kiderült, hogy ez a nap a Navarátri nevű jelentős hindu fesztivál első napja is, ami nagy tömegeket mozgat meg, így az ahmadábádi rendőrség aggodalmaskodni kezdett, hogy nem tudnák biztosítani a megfelelő rendet, ha egyszerre lenne az ünnep és a nagy krikettmeccs. Emiatt a mérkőzést egy nappal korábbra hozták, viszont így meg túl közel került volna egymáshoz Pakisztán India és Srí Lanka elleni találkozója, hiszen utóbbi 12-én lett volna: ezért ezt meg 10-re tették át.

Ráadásul 14-én már eredetileg is két másik összecsapás szerepelt a tervben: Banglades és Új-Zéland, valamint Afganisztán és Anglia is találkozott volna, de mivel 3 meccs sok egy napra egy vébén (nyilván a tévéközvetítések miatt), ezért valószínűleg az afgán–angolt előre fogják hozni 13-ra.


Alapból nem látható kép
×