Meg Lanning lemarad a női Hamvakról

2023. május 31. – Szerző: Krikettgalaxis

Egészségügyi okokból az ausztrál női válogatott kapitánya hiányozni fog a június 22-én kezdődő Hamvakról. Helyette most Alyssa Healy látja majd el a kapitányi teendőket.

Meg Lanning Meg Lanning

A kép szerzője: News Australia (YouTube), licenc: CC BY 3.0

Nagy izgalommal készülnek a világ női krikettjének egyik fellegvárában, Ausztráliában a nyári Hamvak-sorozatra: június 22-től közel egy hónapon át egy teszt, három ENN és három NH20 képezi a torna részét. Ám a napokban egy sokkoló hír kavarta fel az ausztrál szurkolókat: egyik legjobb játékosuk és egyben kapitányuk, Meg Lanning bizonyos egészségügyi okokból kénytelen lesz kihagyni a tornát!

Azt nem közölték, hogy milyen jellegű problémáról van szó, sőt, kiemelték, hogy mindenki igyekezzen tiszteletben tartani a játékos magánszféráját. Egy biztos: jelenleg otthon tartózkodik és ott részesül valamilyen kezelésben. Azt még nem lehet tudni, mikor térhet vissza.

Lanning idén januárban tért vissza a kriketthez, miután egy hosszabb szünetet tartott mentális egészségének helyrehozása érdekében (állítólag a mostani problémája nem ezzel függ össze), és a visszatérés igen jól sikerült: kapitányként ugyanis győzelemre vezette hazáját a Húsz20-as világbajnokságon. Ezek után még a most először megrendezett indiai WPL-ben is játszott, és egészen a döntőig menetelt a Delhi Capitalsszel.

Nem ez lesz egyébként az első Hamvak, amit Lanning kénytelen kihagyni. A 2017–2018-as tornán vállsérülése miatt nem léphetett pályára.

Már a tavalyi hiányzása idején is Alyssa Healy ugrott be helyette kapitánynak, és most sem lesz ez másként. A kapitányhelyettesi pozíciót Tahlia McGrath tölti majd be. Healy, aki az elmúlt néhány teszten nyitó ütős volt, most elmondta, valószínűleg ebben a helyzetben kicsit lejjebb fog lépni az ütősrangsorban.


Alapból nem látható kép
×