Andy Flower lesz az RCB új edzője

2023. augusztus 4. – Szerző: Krikettgalaxis

A Lucknow Super Giantstől nemrég búcsúzó Andy Flowert nevezték ki az idén tavasszal gyengélkedő Royal Challengers Bangalore IPL-csapat edzőjévé, miután az eddigi edző és a műveleti igazgató szerződését nem hosszabbították meg.

A Bengaluru-palota Bengaluruban (illusztráció)A Bengaluru-palota Bengaluruban (illusztráció)

A kép szerzője: Basavarajmin21 (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

Míg Flowernek, a világ egyik legkeresettebb edzőjének a Lucknow Super Giantsnál járt le a szerződése, addig a bengalurui klubnál ugyancsak lejárt Mike Hessoné, a krikettigazgatóé és Szandzsaj Bángaré, a vezetőedzőé: ez adott lehetőséget a váltásra. Flower így újra együtt dolgozhat Faf du Plessis csapatkapitánnyal, akivel korábban a CPL-beli Saint Lucia-i csapatnál már töltöttek el együtt valamennyi időt. Mint Flower kifejtette, korábban is nagyon jól tudott vele együtt dolgozni, és most még többet szeretne kihozni ebből a kapcsolatból.

Flower egyébként kiváló eredményeket tud felmutatni edzőként. Angliával 2010-ben Húsz20-as világbajnokságot nyert, valamit 2021-ben bajnok lett a PSL-ben a Multan Sultansszal, 2022-ben az ILT20-ban a Gulf Giantsszal és szintén tavaly a Hundredben a Trent Rockets férfi csapatával. Az imént említett Saint Lucia Kings (illetve Zouks) pedig kétszer is döntőbe jutott vele, igaz, azt mindkétszer elbukták.

Azt még nem lehet tudni, hogy Flower hozza, hozhatja-e magával a specialista edzőcsapatát, vagy pedig marad az RCB jelenlegi dobóedzője, Adam Griffith, segédedzője, Srídharan Srírám és mezőnyedzője, Malolan Rangarádzsan. Elképzelhető az is, hogy az RCB női csapatánál is lesz változás, hiszen ott utolsó előtti lett a csapat, de erről még szintén nincs információ.


Alapból nem látható kép
×