Megvan a Kandi első győzelme az idei LPL-ben

2023. augusztus 4. – Szerző: Krikettgalaxis

Az eddig jól teljesítő Dambulla és a pont nélküli Kandi találkozott egymással ma délután egy új helyszínen, és kisebb meglepetésre az utóbbi csapat hozta el a két pontot.

A kandi Buddha-fogereklye temploma, az egyik legszentebb hely Srí Lankában (illusztráció)A kandi Buddha-fogereklye temploma, az egyik legszentebb hely Srí Lankában (illusztráció)

A kép szerzője: McKay Savage (Flickr), licenc: CC BY 2.0

Az idei LPL első szakasza, amit végig a fővárosban játszottak, lezárult, és két nap után a Kandi melletti pallékeléi pályán folytatódott a sorozat. A hazainak nevezhető B-Love számára nem csak ez lehetett kedvező előjel, hanem az is, hogy végre megérkezett a Kanadában zajló Global T20 nevű bajnokságból egyik kiváló játékosuk, a pakisztáni Fáhar Zamán, akinek úgy látszik, úgy szólt a szerződése, hogy ide kötelezte el magát, hiába jutott be a csapata, a Vancouver Knights a kanadai bajnokság ma rendezendő elődöntőjébe.

A pénzfeldobást nyerő Dambulla az ütést választotta, azonban nem haladtak jól. Az erőfölény végére még csak 36 pontot tudtak begyűjteni, viszont 3 kaput elvesztettek: ez különösen a kandi pörgető dobójának, a fiatal afgán Mudzsíb ur-Rahmánnak volt köszönhető, aki két nagyon takarékos játszmát is dobott és két kaput is szerzett.

A játék képe az egész félidő során igen hullámzó volt. A 20 játszma közül az első és a 18. kivételével mindig vagy igen kevés, vagy viszonylag sok futást szerzett az Aura: vagy legfeljebb 5-öt, vagy legalább 10-et. A 11. játszma elején egyébként egy egyéni mérföldkőhöz is elérkeztünk: Aviska Pranándu megszerezte az 1000. LPL-futását – első ütősként a torna történetében. És bár Dhanandzsaja da Szilvának elég gyorsan meglett az 50-es, társai nem játszottak túl jól, így a csapat csak 156-ig jutott.

A kergetés során főleg a félidő elején lépett el nagyon a Kandi: ekkor Fáhar Zamán és Dinés Csandimál 5 illetve 7 négyest ütött, és bár miután kiestek, lassult a pontszerzés, de a csapatnak ez is belefért, mert ez a nyitó páros megalapozta a jó pontszámot. Érdekesség, hogy a félidő első hatosa csak a 19. játszmában érkezett el, de ekkor már mindegy is volt: a célt bőven sikerült elérniük.

A B-Love Kandy így is maradt az utolsó helyen, de legalább már nem 0 ponttal állnak ott. Az Aura jelenleg a 2. helyen áll.


Alapból nem látható kép
×