Remekül sikerült a magyar krikettválogatott bemutatkozása hazai pályán

2023. augusztus 5. – Szerző: Krikettgalaxis

Története első hivatalos hazai NH20-as meccsét játszotta ma délután a magyar krikettválogatott Sződligeten: a mieink nagyarányú győzelmet arattak a vendég horvátok fölött. Ha az időjárás engedi, holnap még kétszer összecsap a két együttes.

A budapesti Országház (illusztráció)A budapesti Országház (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Miután nemrég a sződligeti GB Oval első és egyetlen magyar pályaként megkapta a Nemzetközi Krikett-tanács engedélyét, hogy hivatalos válogatottmeccseket lehessen rajta rendezni, erre most végre sor is került: az úgynevezett Budapest-kupa házigazdája ezen a hétvégén a Pest vármegyei pálya. Ez a kupa valójában egy három mérkőzésből álló sorozat a magyar válogatott és Horvátország között.

Szerencsénk volt ma az időjárással: bár az országban sokhelyütt és sok csapadék hullott, de pont itt és pont akkor, amikor a játék zajlott, elkerült minket az égi áldás.

A magyar válogatottban, ahol egyébként jelenleg még csak külföldi származású játékosok szerepelnek, két újonc mutatkozott be: Rasik Sheikh és Ghani Abbas. És a meccs hőse éppen egyikük, jelesül Rasik lett, aki 50 futás fölé jutott és még egy magas rendű horvát ütőst is kiejtett.

Az ütéssel kezdő magyar csapat egyébként már az első félidőben jól teljesített: a sorra kerülő 10 játékos közül csak ketten estek ki 10-nél kevesebb ponttal, sőt, 5-en 20 fölé is jutottak, és mindenki, aki elérte a legalább 10 pontot, az ütött legalább egy hatost is. A horvátok legeredményesebb dobója a válogatottjukban most bemutatkozó 48 éves (!) Christopher Osborne volt, aki 3 kaput szerzett, igaz, ezeket már mind későn, a 15. játszmában vagy utána.

A második félidőben is megmutatkozott, hogy jelenleg Magyarországon bizony előrébb tart a krikett, mint délnyugati szomszédunkban. Rutinos dobónk, Mohandas Sandeep ejtette ki a két nyitó ütőst és később még egy másikat is, de a két újoncunk is szerzett kaput: Rasikot már említettük, de most megemlítjük Ghanit is, aki kettővel vette ki a részét abból, hogy kevesebb mint 15 játszma alatt kiejtettük az összes horvát ütőst. Náluk csak ketten jutottak 10 pont fölé és nem kevesebb mint 5-en kacsáztak!

Szóval, szép-szép ez a győzelem, jól mutat a statisztikákban, és természetesen örüljünk minden sikernek, így ennek is, de azért vigyázzunk a túlzásba vitt örömmel, hiszen úgy látszik, Horvátország jócskán el van maradva jelenleg ebben a sportban. Egyelőre. Mert abban biztosak lehetünk, hogy a lelkes délszlávok hamar föl fognak zárkózni legalább az európai átlaghoz (ami persze szintén növekedni fog az elkövetkező években).

Holnap, vagyis vasárnap reggel 9:30-kor és délután 13:30-kor újra találkozik a két csapat, hogy a kupa sorsát is eldöntse. Az előrejelzések ismét esős napot mutatnak holnapra, de talán nem annyira esőset, mint mára, így van esély, hogy mindkét meccset meg fogjuk tudni rendezni.


Alapból nem látható kép
×