Haszaranga lekrikettezte az egész Jaffna Kingset

2023. augusztus 5. – Szerző: Krikettgalaxis

Ha van olyan szó, hogy lefocizik, akkor olyan is van, hogy lekrikettezik. Ma pedig erre láttunk egy példát: a B-Love Kandy mindenese, Vanindu Haszaranga 3 kapuval, 2 elkapással és egy 50-essel juttatta csapatát nagy győzelemhez a Jaffna Kings ellen.

A kandi Buddha-fogereklye temploma, az egyik legszentebb hely Srí Lankában (illusztráció)A kandi Buddha-fogereklye temploma, az egyik legszentebb hely Srí Lankában (illusztráció)

A kép szerzője: McKay Savage (Flickr), licenc: CC BY 2.0

Elképesztően kiegyenlített eddig az idei LPL: talán a legkiegyenlítettebb torna, amit az egész világ nagy Húsz20-as bajnokságai közül láttunk az elmúlt pár évben. Itt tényleg igaz, hogy bárki legyőzhet bárkit. És akár nagy aránnyal is.

Az igen gyengén induló Kandi csapat például most a múltkor parádézó jápanajaiakat verte meg – parádés játékkal.

A Kandy a dobást választotta, mert mint a kapitány, Vanindu Haszaranga elmondta: szerintük a második félidőre megjöhet a harmat, és mint tudjuk, ez kellemetlen a dobóknak. Azt az első félidőben még nem tudtuk, hogy most jók-e a körülmények a dobók számára, de amint elkezdődött a meccs, úgy tűnt, hogy igen – vagy persze nem a körülmények voltak a jók, hanem maguk a dobók. Legalábbis Anydzseló Mattijúsz az első és a 3. játszmában máris két kaput szerzett mindössze 8 pontért cserébe. De ez még semmi: az imént említett Haszaranga később még rajta is túltett: igaz, hogy 3 kapujából kettőt sorvégi játékos ellen gyűjtött be, de a gazdálkodása 4 játszma alatt mindössze 2,25 volt! A Jaffna ütősei sehogy sem találták a pontszerző ütőjüket, vagy hogy kell ezt mondani (a góllövő cipő mintájára, ha már focis hasonlattal vezettük be az egész cikket): csak Dunit Vellalagé jutott el 38 futásig, a többiek 22, 21, 19 vagy pedig 10-nél kevesebb ponttal zártak. A címvédő tehát mindössze 117 pontig jutott, ami igazán nem tűnt nagy kihívásnak.

És nem is lett az. Bár a B-Love viszonylag lassan kezdett ütésben, de az egyik nyitó ütős, Fáhar Zamán így is eljutott 42-ig, amikor pedig a másik nyitó ütős, Dinés Csandimál kiesett, és bejött Haszaranga, egy csapásra begyorsult a játék. Ő ugyanis 22 dobásból 5 db négyest és 3 db hatost ütve 52 pontig száguldott, és úgy nyerte meg szinte egy személyben csapatának az egész meccset, hogy még 42 dobás maradt is.

Annak ellenére, hogy ez a gyors győzelem nagyot dobott a Kandy nettó futási arányán, a 4 pontra feljövő együttes így is az utolsó helyezett a többi 4-pontos klub között, ugyanis az NFA a korábbi vereségek miatt nagyon alacsonyról indult. Most mindössze a 2-pontos Strikers áll mögöttük a tabellán.


Alapból nem látható kép
×