Bábar Ázam százasa a lehető legsűrűbbre sűrítette össze az LPL tabelláját

2023. augusztus 7. – Szerző: Krikettgalaxis

A Colombo Strikers a pakisztáni szupersztárnak köszönhetően magas pontszámot lekergetve verte a Galle Titanst, így a csoportkör félidejénél az összes (!) csapat 4 ponttal áll a tabellán.

A Srí Lanka-i főváros, Kolamba látképe a Lótusz-toronnyal (illusztráció)A Srí Lanka-i főváros, Kolamba látképe a Lótusz-toronnyal (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A semleges, ám izgalmakat kereső szurkolók bizonyára a Colombo győzelméért szorítottak ma: hiszen ha ez megvalósul, akkor mind az 5 csapat 2 győzelemmel és 2 vereséggel, tehát azonos pontszámmal fog állni a mai meccs után. És az ilyen szurkolók nagy szerencséjére ez bizony meg is történt.

Pedig az elején nem úgy tűnt, hogy meg fog történni. Az ütéssel való kezdésre kényszerülő titánok két nyitó ütőse, a válogatottsággal még nem is rendelkező Laszit Krúszpullé és Sevón Denijel extra sebességre kapcsolt mindjárt az elején, és az erőfölény végére 67/0-ig masíroztak, sőt, a következő játszmában még 17 futást kaszáltak be. Ekkor már 12-re nőtt a csapat pontaránya – ám innentől kezdve ez az arány lassan csökkenni kezdett. Főleg azért, mert mindkét nyitó ütős gyorsan kiesett ezek után (Denijel éppen szerencsétlenül, 49-cel), és az új társulás, Bháunka Rádzsapaksa és Tim Seifert kevésbé hatékony ütést mutatott be. Igaz, Seifert aztán magára talált, és 150 fölötti aránnyal 50 pont fölött végzett, így a Gálla 188 futásig vitte, ami csak ahhoz képest számít kicsit alacsony pontszámnak, hogy az elején még bőven kinézett a 200 is.

A második félidőben viszont a két nyitó, Petum Nisszanka és Bábar Ázam úgy kezdett, ahogy ilyenkor kezdeni kell: az erőfölény végére ők is 63/0-ig száguldottak. Érdekesség, hogy ezek után egy nem kevesebb mint 15 dobásból álló olyan sorozat kezdődött, amikor minden dobásból szereztek pontot, de egyetlen határt sem ütöttek. Aztán a 12. játszmában mindketten elérték saját 50-esüket, de innentől kezdve szétváltak útjaik: Nisszanka kiesett, Ázam viszont folytatta az agresszív játékot. És ez olyan jól sikerült, hogy végül 57 dobásból a 100-as is meglett neki. Ezzel ő lett a világon a második játékos (Chris Gayle után), aki Húsz20-as krikettben tíz darab százast szerzett! Az LPL idei szezonjában pedig az övé lett az első százas. (Eddig minden korábbi idény során pontosan egy százas volt.)

Azonban Nisszanka utáni társaitól nem kapott túl erős segítséget, így a csapat még a 20. játszma indultával is 14 ponttal le volt maradva a céltól. Ázamnak már megvolt a százasa, és ő készülődött ütéshez: ez az a tipikus pillanat, amikor egy ütős ki szokott esni – és ez most is megtörtént! A kergetés azonban mégis sikerült, mert az újonnan bejövő Mohammad Naváz ezek után 4 dobásból megszerezte a szükséges 14 pontot.

A tabellán így tehát minden csapat azonos pontszámmal áll. A múltkor már írtuk, hogy mennyire kiegyenlített ez az idei LPL, hát akkor mit írjunk most?


Alapból nem látható kép
×