A visszatérő Soeb Malik sem mentette meg a Jaffna Kingset

2023. augusztus 7. – Szerző: Krikettgalaxis

Hiába lépett pályára újra a rutinos, 41 éves pakisztáni játékos, és hiába nyújtott kimagasló teljesítményt, a Jaffna ismét kikapott a Dambullától, amely így átvette a vezetést a tabellán.

A híres dambullai Aranytemplom Srí Lankában (illusztráció)A híres dambullai Aranytemplom Srí Lankában (illusztráció)

A kép szerzője: Bernard Gagnon (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

Ma délután véget ért az LPL csoportkörének első fele, mégpedig rendkívül kiegyenlítetten: minden egyes csapat két győzelemmel és két vereséggel, tehát 4 ponttal rendelkezett. Este már a csoportkör második fele kezdődött el: a Dambulla Aura és a Jaffna Kings csapott most össze. Az első mérkőzésüket elég nagy fölénnyel a Dambulla nyerte.

A keretek kihirdetésekor a legnagyobb feltűnést az keltette, hogy a jápanajaiaknál idén először pályára lépett a korábbi évek egyik legsikeresebb játékosa, a most már 41 éves Soeb Malik.

Az ütésben a Dambulla kezdett, és mindjárt az első játszma rémálomszerűen indult számukra. Két nyitó ütősük az az Aviska Pranándu és Kuszal Mendisz volt, akik a teljes LPL történetének két legtöbb futását szerezték eddig: Pranándu már több mint ezret, Mendisz pedig közel ezret. Erre most az első dobásból egy elkerülhető kifutás miatt Pranándu búcsúzott, majd három dobással később Mendiszt is elkapták! És aztán az összes többi ütős is lassan haladt előre, legtöbben 10-nél is kevesebb ponttal estek ki, de aki nem, az is alacsony aránnyal ütött. Ehhez nagyban hozzájárult az imént említett Malik kiváló dobóteljesítménye: 2 szerzett kapu mellett a gazdálkodása is nagyon jó, mindössze 3,25 volt. Az Aura így 134 ponttal zárt, ami nem tűnt túl nagy feladatnak a címvédő Jaffna számára.

Igen ám, de úgy tűnik, nem volt véletlen az alacsony pontszám, a talaj és labda most így este másként viselkedett, mint például délután, amikor csak úgy röpködtek a hatosok. Most az egész meccsen az első félidőben 2 hatos volt, a másodikban pedig, ha nem lett volna Malik, akkor egy hatos sem lett volna – ő viszont 6-ot is ütött belőlük! Az összes többi jápanajai ütős borzasztóan teljesített, még Dunit Vellalagé jutott el 16 pontig, a többiek viszont 10-ig sem. Így végül Malik a csapat összpontszámának 59%-át szerezte egymaga, de ha az extrákat nem számoljuk, akkor pedig 65,5%-át! Az utolsó játszma előtt egyébként már látszott, hogy csak valami csoda folytán sikerülhet a kergetés: 34 futás hiányzott ugyanis a győzelemhez. Malik aztán megpróbálta véghezvinni a csodát, és az első két dobásból 6-ost is ütött, aztán jött egy széles dobás... a remények elkezdtek pislákolni... de akkor egy pöttyös labda (nullás) kioltotta ezt a pislákolást is.

Soeb Malik tehát nagyot alkotott ma, de csapata így is kikapott. Szinte bizonyos, hogy emiatt történt meg, hogy nem őt választották meg a mérkőzés legjobbjának (pedig néha választanak a vesztes csapatból is), hanem honfitársát, Haszan Alít, aki 3 kapuval és 5-ös gazdálkodással vette ki a részét a győzelemből.

Ezek után a Dambulla 6 pontra jött föl, amivel az első helyen áll, a Jaffna gyenge NFA-ja miatt a negyedik.


Alapból nem látható kép
×