LPL: az utolsókból majdnem elsők lettek

2023. augusztus 8. – Szerző: Krikettgalaxis

A B-Love Kandy, ismét Vanindu Haszaranga kiváló játékára támaszkodva, újabb nagy győzelmet aratott, így az utolsó helyről a másodikra lépett fel, alig maradva le az elsőtől. A vesztes Galle Titans viszont jó sokat vesztett az NFA-jából, így ők kerültek le a tabella aljára.

A kandi Buddha-fogereklye temploma, az egyik legszentebb hely Srí Lankában (illusztráció)A kandi Buddha-fogereklye temploma, az egyik legszentebb hely Srí Lankában (illusztráció)

A kép szerzője: McKay Savage (Flickr), licenc: CC BY 2.0

Három nappal ezelőtt találtuk ki azt a szót, hogy lekrikettezte, méghozzá Vanindu Haszaranga da Szilvá kapcsán. És most máris másodszor is használnunk kell: Haszaranga ugyanis ezúttal a gállai titánokat krikettezte le. De haladjunk csak szép sorjában.

Mindkét csapatban volt egy-egy bemutatkozó játékos: az ütéssel kezdő Kandinál a pakisztáni Mohammad Hárisz élete első LPL-meccsét játszotta, míg a titánoknál Asán Prijandzsan mutatkozott be a csapatban – igaz, ő korábban máshol már játszott az LPL-ben.

Hárisz mint nyitó ütős szerepelt, és nagyon nagy szégyent nem vallott, hiszen 17 futásig jutott, de azért nyitó- és honfitársa, Fáhar Zamán ennél jóval jobb, 45 pontos teljesítményt mutatott fel. De a legjobb ismét Haszaranga volt, aki mindjárt beállása után (az 5. rendben jött be) elkezdte sorozatban termelni a határokat, és nem több, mint 18 dobás után máris 50-est ünnepelhetett! Végül az utolsó játszmában esett ki 64 ponttal, de akkor a Gállának már mindegy volt... Nem szabad megfeledkeznünk legjobb párjáról, Anydzseló Mattijúszról sem, aki 23 labdából szerzett 40-et, így végül a B-Love az idei szezon legmagasabb eredményét elérve 203 futással zárt. Az ellenfél dobói szenvedtek, érdekes módon még Sákib ál-Hászán is rossz napot fogott ki, hiszen kapu nélkül maradt és 10 fölött gazdálkodott.

A Titans azonban nem akarta olcsón adni a bőrét. Mindjárt a kergetés első játszmájában egy hatossal, a másodikban pedig két négyessel pörgették fel a pontszámukat, ám ezek után sorban bedőlt az egész csapat. Már az erőfölényben is elvesztettek 3 kaput, utána pedig következett sorozatban három játszma, amikor egyetlen határt sem ütöttek, viszont mindegyikben vesztettek egy-egy újabb kaput: a mérkőzés ekkorra lényegében már el is dőlt. Némi szépségtapaszt jelentett, hogy a 7. kapus társulás, Lahiru Szamarakón és a fent már említett Prijandzsan együtt 45 dobásból 62 pontot teljesített, de a győztes kilétét ez már nem befolyásolta. Haszaranga talán már az első félidei ütőjátéka alapján megérdemelte volna a mérkőzés embere címet, de így, hogy még mellesleg 4 kaput is szerzett, már teljesen egyértelmű volt, hogy ő kapja meg.

Mivel a Gálla 16.4 játszma alatt elfogyott, és csak 114 futásig jutottak, a nettó futási arányuk nagy veszteséget szenvedett, aminek következtében a 3 négypontos csapat között lesüllyedtek az utolsó helyre, míg a Kandi 6 pontjával jelenleg már a második.


Alapból nem látható kép
×