Ezúttal királyul játszottak a királyok

2023. augusztus 8. – Szerző: Krikettgalaxis

A közepesnél kicsit alacsonyabb célt állított fel az LPL ma esti mérkőzésén a Colombo Strikers, amit a Jaffna Kings rendkívül könnyedén kergetett le: több mint 5 játszmájuk maradt még a végén.

A 16. századi jápanajai erőd (illusztráció)A 16. századi jápanajai erőd (illusztráció)

A kép szerzője: Alexey Komarov (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

Első LPL-beli kapitánykodására készült a Strikers híres ütőse, Bábar Ázam: a szokásos kapitány, Nirósan Dikvella ugyanis ezúttal sérülés miatt nem tudott pályára lépni. Az új kapitány jó előjelekkel készülhetett mára: eddig kiváló formában ütött, múltkor például százast is szerzett. A hiányzó kapitány helyett egyébként Iftihár Ahmedet tették be a csapatba, míg a Jaffna Kingsnél Vidzsajakánt Vijászkánt, a dobó helyett egy ütős, Nisán Maduska szerepelt ma.

Az ütést választó fővárosiak pompás erőfölényt mutattak be, még annak ellenére is, hogy Nuvan Tusára és Dunit Vellalagé is dobott egy-egy igen takarékos játszmát: a másik négyben ugyanis Ázam 18, míg Petum Nisszanka 35 futásig jutott. A következő 5 játszmában azonban egyetlen határ sem született, és mindketten kiestek, sőt, rajtuk kívül még ketten is. Ezek után a többiek közül már senki sem tudott 30 fölé jutni, és aki 20 fülé jutott, ő sem valami nagy aránnyal tette ezt meg. A dobók közül a legnagyobb dicséret Vellalagét illeti, aki 2 kapuja mellett mindössze 3-as gazdálkodási aránnyal teljesített. Így végül a Kolambának meg kellett elégednie 146 ponttal a félidő végére.

Nagy kérdés volt azonban, hogy ezt a talán kissé átlag alatti pontszámot vajon le tudja-e kergetni a Jaffna, hiszen a korábbi meccseiken néha nagyon jól, néha meg kifejezetten rosszul ütöttek – igaz, amikor kergetniük kellett, azt mind a háromszor sikerrel vették. Most a második félidő hasonlóan indult, mint az első: itt is a két nyitó ütős, Maduska és Rahmánulláh Gurbáz játszott a leglátványosabban. Maduska végül 46, Gurbáz 39 futással esett ki. Innentől kezdve, azt is figyelembe véve, hogy a kolambai dobók 13 széles extrát vétettek, már nem kellett nagyon megerőltetniük magukat a királyoknak: az is elég volt, hogy a többi ütősök 20 alatti pontszámot érjen el, így is bőven-bőven, kevesebb mint 15 játszma alatt elérték a célt.

Ezzel a győzelmükkel a jápanajaiak följöttek a harmadik helyre (igaz, most eggyel többet játszottak már, mint a többiek), de a Colombo is csak egy hellyel van tőlük lemaradva, vagyis még rájátszást érő helyen tanyáznak.


Alapból nem látható kép
×