Tivárí máris megváltoztatta a döntését a visszavonulásról

2023. augusztus 10. – Szerző: Krikettgalaxis

Még egy évet játszana a Bengál csapatában Manodzs Tivárí, aki néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy befejezi krikettpályafutását. Mint most mondta: az csak egy elhamarkodott, érzelmek által vezérelt döntés volt.

India zászlaja (illusztráció)India zászlaja (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Egy minisztertől nem néz ki jól, ha néhány nap alatt 180 fokos fordulatot mutat be álláspontjában: márpedig Manodzs Tivárí Nyugat-Bengál állam ifjúsági és sportminisztere is egyben. De szerencsére most nem politikai döntésről van szó, csak a saját személyes jövőjéről, és tekintve, hogy manapság elég divatossá vált a krikettjátékosok körében a visszavonulás bejelentésének visszavonása, talán neki is elnézhető, hogy most ő is ugyanígy tett.

A néhány nappal ezelőtti bejelentése óta találkozott a bengáli krikettszövetség elnökével, Sznehásís Gángulíval, aki rábeszélte, hogy egy évet még maradjon – de azért a biztonság kedvéért megkérdezte még a feleségét is, és az asszony is egyetértett. Ráadásul számos szurkoló is a visszavonulás átgondolására biztatta, így végül egy, Gángulíval közösen tartott sajtótájékoztatón nyilvánosságra is hozta a folytatásról szóló döntését. Hozzátette ugyanakkor, hogy most már csak első osztályú meccseken fog szerepelni, fehérlabdásokon nem.

Mint elmondta: vannak pillanatok az ember életében, amikor leblokkol az agyuk, és hirtelen, átgondolatlanul, például érzelmi alapon hoznak meg valamilyen döntést – és most vele is ez történt meg. De abban már biztos volt, hogy jövőre már tényleg visszavonul, és az már végleges lesz.

Így egyébként, hogy még egy évet játszik, arra is lesz (nem is kevés) esélye, hogy elérje a 10 000 első osztályú futást, hiszen jelenleg 9908-cal rendelkezik.


Alapból nem látható kép
×