Botswana nyerte a Dél-Afrika-kupát

2023. június 1. – Szerző: Krikettgalaxis

A második helyen Malawi végzett, a harmadik Mozambik lett, így ez a három válogatott jutott ki a későbbi Afrika-kupára.

Becsuánaföldi tájkép majomkenyérfával (illusztráció)Becsuánaföldi tájkép majomkenyérfával (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Múlt hét szombaton kezdődött el az úgynevezett Dél-Afrika-kupa, ahol a kontinens déli részéről vett részt öt ország, de a három nagy (Dél-Afrika, Zimbabwe és Namíbia) nem volt ott.

Mindjárt az első meccsen egy kisebbfajta meglepetés született, hiszen a még csak hivatalos NH20-as státusszal sem rendelkező Mauritius szűken ugyan, de legyőzte a tapasztaltabb Mozambikot. Malawi és Botswana viszont jól indított, és még elég sok hátravolt a tornából, amikor már kiderült, hogy ez a két csapat biztosan benne lesz az első háromban, így továbbjut az idei Afrika-kupára.

Hogy ki lesz a harmadik továbbjutó, az viszont az utolsó mérkőzés végéig nyitott volt. Ha Mauritius legyőzte volna az addig nulla ponttal szerénykedő Szváziföldet, ők jutottak volna ki, ha Szváziföld aratott volna nagyobbfajta győzelmet, akkor ők, de végül egyik sem teljesült: Szváziföld nyert ugyan, de csak kicsivel, így a nettó futási arányok úgy alakultak, hogy Mozambik lett a nevető harmadik.

A legjobb játékos (bár nem osztottak ki külön ilyen díjat) teljesen egyértelműen a malawi Sami Sohail lett, hiszen mind a legtöbb futás (146), mind a legtöbb kapu (11) az ő nevéhez fűződött a tornán.


Alapból nem látható kép
×