Két kisebb hír a Hundredből: sérülés és mesterhármas is volt

2023. augusztus 14. – Szerző: Krikettgalaxis

Az Oval Invincibles női kapitánya, Dane van Niekerk hüvelykujja eltört, így ebben az idényben már nem szerepelhet. A férfiaknál Tymal Mills megszerezte a szezon első mesterhármasát.

Száz! (illusztráció)Száz! (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Sajnos egyelőre nincs kapacitásunk, hogy minden Hundred-meccsről részletesen beszámoljunk, de mint ígértük, a fontosabb eseményeket azért időről időre megemlítjük. Most kettő ilyen eseményt találtunk hírérdemesnek.

Legyünk udvariasak, és kezdjük a nőkkel! Még 5 nappal ezelőtt, az Oval Invincibles Manchester elleni győzelme alkalmával szenvedett sérülést a jobb hüvelykujján a kapitány, a dél-afrikai Dane van Niekerk. A vizsgálatok ízületen belüli törést mutattak ki nála, ami műtétet igényel, így a játékos most már biztosan nem léphet pályára a bajnokság hátralevő részében. A kapitányi teendőket Suzie Bates fogja tőle átvenni, és a csapat hamarosan megnevez egy pótjátékost is, aki a keretbe érkezik a sérült Van Niekerk helyére. Bates egyébként négy alkalommal már tavaly is beugrott kapitánynak, amikor a külföldi játékosok számára vonatkozó korlátozás miatt Van Niekerket kihagyták a csapatból. A dél-afrikai játékos most, annak ellenére, hogy nem játszhat, a csapattal marad, és amiben szükséges, támogatja helyettesítőjét.

A férfiaknál most hétvégén történt, hogy a Southern Brave nagy vereséget mért arra a Tân Cymreigre, ahova egyébként éppen most tért vissza Jonny Bairstow. De sem a csapatnak, sem Baitstownak nem sikerült jól a mérkőzés: a híres ütős ugyanúgy kacsázott, mint három (!) csapattásra: Joe Clarke, Hárisz Rouf és David Payne. Utóbbi két kacsáért a Brave dobóját, Tymal Millst illeti elismerés, aki a 98., a 99. és a 100. dobásból az idei szezon első férfi mesterhármasát szerezte. (A nőknél már volt egy.) Mills mesterhármasának érdekessége, hogy bár ő egy gyors dobó, de ezúttal mindhárom labdáját lassabban dobta a megszokottnál. Nem tudunk róla, hogy lett volna már valaha a történelemben olyan mesterhármas, hogy egy gyors dobó mindhárom kaput lassabb labdából szerzi. Mivel a Tân összesen csak 87 futásig jutott, így a southamptoniaknak nem volt nehéz dolga a kergetésben: többek között a részben magyar származású Leus du Plooynak is köszönhetően mindössze 59 dobásból elérték a célt és nyertek.


Alapból nem látható kép
×